Douanier ontwapend door politie

dblogoDe politie van De Nieuwe Grond heeft de 57-jarige douane R.K. ontwapend, omdat hij zijn dienstwapen heeft getrokken voor de dochter van zijn buurvrouw. Op die bewuste dag had R.K. arbeiders thuis om werkzaamheden voor hem te verrichten. Op een gegeven moment gooide één van de arbeiders een stuk hout op het erf van de buurvrouw. De buurvrouw die dit zag, keurde het af. Zij riep de buurman en sprak hem hierover aan. Volgens de verklaring van de douanier heeft de buurvrouw daarbij krachttermen gebruikt. Het kwam zelfs zo ver dat de douane zijn buurvrouw daarbij een duw zou hebben gegeven. Haar 22-jarige dochter, C.G. die het geval meemaakte, kwam toen gewapend met een moker op de douaneambtenaar af en deed daarbij de uitlating ‘mo baksi yu ede’.
De douaneambtenaar trok toen zijn vuistvuurwapen voor de dochter van zijn buurvrouw. Na het geval deed de buurvrouw aangifte bij de politie. Beide partijen werden opgeroepen voor verhoor. In dit geval werd zowel de douaneambtenaar als het buurmeisje als verdachte aangemerkt. In het belang van het onderzoek heeft de politie het dienstwapen van de douanier in beslag genomen. De 22-jarige maakte gebruik van haar zwijgrecht. Zij wenste geen verklaring bij de politie af te leggen in de hoedanigheid van een verdachte. C.G. is de mening toegedaan dat zij geen strafbaar feit heeft begaan en vindt dat de douanier misbruik heeft gemaakt van de mogelijkheden die zijn ambt hem biedt.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!