Advocaat misleidt getuige bij verhoor

dblogoRaadsvrouw Cynthia Rampersad heeft gisteren veel wenkbrauwen doen fronsen toen zij ervoor koos om een getuige voor te houden dat zij over een uitdraai beschikte van gesprekken die de getuige met de verdachte Ajay K. in maart 2014 zou hebben gevoerd. K. zou volgens de advocaat de getuige meerdere malen hebben gebeld om zijn verontschuldigingen aan te bieden voor een aanrijding, die hij op 11 maart 2014 had veroorzaakt op de hoek van de Gompert- en de Granietstraat. De gok van de advocaat werd duidelijk toen openbare aanklager Ryan Autar de raadsvrouw vroeg om deze uitdraai ook aan hem te overhandigen, zodat de vervolging ook hierop kon inspelen. Zowel kantonrechter Danielle Karamatali, de officier en collega-advocaten vonden dat zo een leugen op een strafzitting niet door de beugel kon.
De rechter hield de advocaat voor dat zoiets ongehoord is, omdat zij juist van advocaten verwacht dat deze correct hun werk doen en de ereregels van de advocatuur in acht nemen. De advocate moet volgens Karamatali zoiets nooit meer in haar verdere carrière uithalen. De getuige verklaarde bij de rechter dat hij die bewuste dag van het werk kwam toen hij op de voornoemde kruising ineens door de verdachte werd aangereden. Het voertuig ging over de kop en belandde daarna in een goot. Alles gebeurde zo snel dat hij niets heeft kunnen doen. De verdachte gaf toe dat hij het strafbare feit heeft gepleegd. Volgens hem had hij relatieproblemen en was hij op dat moment ‘even niet bij’. Deze zaak wordt op 24 april verder behandeld.
FR

error: Kopiëren mag niet!