Martin Misiedjan op kandidatenlijst NDP

Martin Misiedjan op kandidatenlijst NDPDagblad Suriname heeft van welingelichte bronnen vernomen dat ex-minister Martin Misiedjan zal voorkomen op de kandidatenlijst van de NDP in het district Wanica. Ook blijkt dat minister Soeresh Algoe van Landbouw, Veeteelt en Visserij de lijsttrekker wordt in Wanica zoals eerder aangegeven door president Desi Bouterse. De bron vermeldt dat er wijzigingen kunnen optreden in de voordracht van deze trekkerspositie, maar zoals de politieke kaarten er thans uitzien, is Algoe de lijsttrekker. Verder staat op de kandidatenlijst Vijai Chotkan, beleidsadviseur op het ministerie van Openbare Werken. In 2011 keerde Chotkan de VHP de rug toe en sloot zich aan bij de NDP.
Het assembleelid Amzad Abdoel keert wederom terug op de kandidatenlijst. Deze lijst wordt aangevuld door Hans Sandjon. Hij is KTPI’er Nieuwe Stijl en werkzaam op het ministerie van Ruimtelijke Ordening, Grond en Bosbeheer. Roselli Couthino, lid van de Staatsraad, die bij de afgelopen verkiezingen namens de NDP was gekandideerd, komt weer terug als DNA-kandidaat. Volgens politieke bronnen is voormalig Jeugdparlementsvoorzitter Praathna Sital, werkzaam op het ministerie van Sport en Jeugdzaken, één van de DNA-kandidaten.
In 2010 was Misiedjan door de Abop voorgedragen als minister van Justitie en Politie. Hij oogstte veel kritiek vanwege zijn dreadlocks. Na twee jaren moest Misiedjan de ministersstoel vrij maken toen president Desi Bouterse zijn eerste ronde van reshuffeling doorvoerde binnen zijn ministersteam. Maar na enkele maanden werd Misiedjan geaccommodeerd als adviseur van de president. Misiedjan is onder andere belast met het oplossen van het grondrechtenvraagstuk.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!