Worstelaars klaar voor Olibis Internationaal Gala

Persconferentie worstelgala2
matchmakingDe Surinaamse Worstelfederatie (SWF) organiseerde vanmorgen een persconferentie in het SOC-gebouw in verband met het Olibis Internationaal Worstelgala, welke gehouden zal worden op zondag 29 maart 2015 in de Anthony Nesty Sporthal. Op de persconferentie waren alle buitenlandse worstelaars en hun coaches aanwezig, alsook de Surinaamse jongens die zullen uitkomen in internationale partijen.
De Indiase worstelaar Pardeep Kumar is nationaal kampioen van India in zijn klasse. Hij komt uit de deelstaat Haryana. De spraakzame Kumar traint 6 dagen per week, volgens zijn coach Subhash Chand. Deze coach is geen onbekende in Suriname. Zelf heeft hij tussen 2006 en 2008 in ons land gewoond en als trainer en arbiter gefungeerd van de SWF. Kumar gaf zijn tegenstander, de Nederlander Melvin van Suijdam, mee dat er op de mat bepaald zal worden wie beter is. Van Suijdam daagde hem uit door te zeggen dat hij hem zeker zal pakken. ‘Ik ben momenteel topfit’, zegt de van huis uit ook professionele MMA-vechter. Van Suijdam begon zijn carrière als Brazilian Ji Jutsu-vechter en doet de laatste 4 jaren aan worstelen.
Andere interessante partijen zijn de rematches tussen Fernando Ghoerahoe (WV Meerzorg) en de Duitser Manuel Lorenz en Patrick Tran van Can (Tatami) en de Nederlander Alex Paulanyi. Tijdens het worstelgala ‘Nederland versus Suriname part 2’ in September 2014 in Rotterdam, wonnen zowel Lorenz als Paulanyi hun wedstrijden van de Surinamers. Onze jongens hebben beloofd na goed terug te komen in eigen land. De nationaal kampioen 86kg, Rafael Quartier (WV Commewijne), komt uit tegen de Nederlander Robbie van Straten. Verder komen Lorenz en Paulanyi voor een tweede keer in actie op deze dag en wel tegen de Nickerianen, respectievelijk Mohamed Chiragali (Hind-Keserie) en Soerdas Roepa (Jai Hind).
Volgens SWF-voorzitter is er na 3 jaar wederom een Indiase worstelaar naar Suriname gehaald. De federatie heeft er alles aan gedaan om dit toernooi te laten slagen. Er is om de arbitrage te versterken, de Olympische scheidsrechter Ron Visser uit Nederland naar Suriname gehaald om het scheidsrechtersteam te versterken.
De toegang is SRD 25 per persoon, kinderen betalen SRD 15. Het evenement begint om 12.00 uur.

error: Kopiëren mag niet!