Reeks van aanhoudingen gepleegd door Recherche Centrum

dblogoDe beveiligingsmedewerker van een privé bewakingsbedrijf Joshua V. is door de politie aangehouden en in verzekeringgesteld ter zake verduistering van een dienst vuistvuurwapen. Tijdens dienstwisseling heeft Joshua het vuurwapen niet overgedragen zijn collega. Hij heeft het wapen mee genomen. Joshua heeft verklaart dat hij het wapen voor SRD.500,- heeft verkocht voor een man. Dat hij dat wapen verkocht heeft omdat hij schulden heeft.
De verdachte Jan R. is door de politie voor auto inbraak aangehouden aan de Prinsessenstraat. Een burger gaf de melding door waardoor Jan op heterdaad is betrapt. Deze verdachte had de ruit van een autoportier kapotgeslagen om zodoende in het voertuig te kunnen gaan. Bij het bekijken van camerabeelden van eerdere auto inbraken is Jan te zien bij het plegen van een auto inbraak in de Bonistraat te Geyersvlijt.
De verdachte Elton Z. is op vrijdagavond 20 maart aan de Waterkant aangehouden door een politieman. De ambtenaar zag hoe hij bezig was een man te beroven. Elton wilde de handtas van het slachtoffer stelen. Het slachtoffer hield zijn tas echter stevig vast waardoor er een schermutseling ontstond tussen hem en de crimineel. Bij fouillering bleek Elton Z. een hoeveelheid marihuana bij zich te hebben van rond 24 gram was. Hij is opgesloten voor poging tot diefstal doormiddel van geweld en overtreding van de Surinaamse drugswet.
“Leiding geven aan recherche onderzoek”
Vandaag is de training “Leiding geven aan recherche onderzoek” afgesloten op de politieacademie. 32 politieambtenaren hebben deze training gevolgd van wie 5 ook nog zijn getraind tot kerninstructeurs. Deze training is gestart op 9 maart van dit jaar. De instructeur is een Collega uit Nederland. Het merendeel van de deelnemers zijn werkzaam binnen de structuur Bestrijding Zware Criminaliteit( BZC) van de politie organisatie. De training was praktisch gericht. Met deze training hebben de politieambtenaren nieuwe kennis opgedaan in onder andere het analyseren van strafzaken waardoor het verwachtbaar is dat de oplossingspercentage van gepleegde misdrijven hoger zal komen te liggen.

error: Kopiëren mag niet!