Bhikhari adviseert burger niet naar stembus te gaan

Bhikhari adviseert burger niet naar de stembus te gaan. 1De Progressieve Verheffende Partij (PVP) heeft zich niet kunnen registreren om aan de aanstaande verkiezingen deel te nemen. Dit, vanwege het feit dat de statuten van de partij nog niet in orde waren, wat betekent dat de partij formeel niet bestaat. Het OKB heeft de statuten, naar zeggen van voorzitter Roy Bhikhari van de partij, afgewezen. “Wij dienden geen stukken in. Het is het ministerie van Juspol dat de stukken screent en richting CBB stuurt die vervolgens door de president moeten worden getekend en tenslotte moeten worden gepubliceerd. Pas als dit alles is gebeurd, is de partij legaal. Ik ben gepubliceerd, dus ik ben legaal. Bij OKB aangekomen zegt OKB mij doodleuk dat de statuten moeten worden aangepast. Mij specifiek treft in deze dus geen blaam. Geen enkele politieke partij is de indiener.”
“Het ministerie van Juspol dient de stukken na goedkeuring in. Het wordt weer door Binnenlandse Zaken getoetst. Het gaat naar het kabinet waar zij correcties aanbrengen en dan krijg je een presidentiële goedkeuring. Dan moeten deze documenten in het Staatsblad worden gepubliceerd. Dus zal ik nu het ministerie van Juspol moeten aanspreken, omdat men mij op een dwaalspoor heeft gebracht. Je moet die procedure bewandelen en zij dienen het voor je in. Daarom zal ik de afdeling Juridische Zaken vragen om opheldering”, zegt Bhikhari.
“Stel dat er een fout gemaakt is die niet te wijten is aan de partij, dan moet Juspol dat corrigeren toch? Je mag een burger of een organisatie in zo een democratische samenleving niet zo duperen”, vindt Bhikhari. Hij vraagt zich af als OKB bevoegd is om zich tegen een presidentieel besluit in te laten. “OKB is geen rechtelijke instantie”, merkt hij op. Op de vraag of hij nu een stemadvies zal geven, nu de partij niet aan de verkiezing deelneemt, zegt Bhikharie: “Ja, ik zal de burger adviseren om niet naar de stembus te gaan”, aldus Bhikhari.
Kavish G.

error: Kopiëren mag niet!