Lachman en zieke echtgenote met gecharterde vlucht SLM naar Cuba

dblogoDe Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) vloog een groep van tien mensen, waaronder assembleelid Premdew Lachman, zijn echtgenote, parlementsvoorzitter Jennifer Geerlings-Simons en haar zoon voor medische behandeling naar Cuba. Dit verneemt Dagblad Suriname uit welingerichte bronnen. Volgens de bron zou het hier om een gecharterde vlucht gaan. De retourtrip zou het land, op basis van USD 7.000 per vlieguur, USD 70.000 hebben gekost. De trip zou volledig door de Staat Suriname zijn gedekt. Volgens ingewijden heeft Lachman, die afgelopen 20 maart het lidmaatschap van de Nationale Democratische Partij (NDP) heeft aanvaard, in ruil voor zijn lidmaatschap flinke steun van de paarse partij gehad. De kosten van de gecharterde vlucht zouden volledig door de Staat zijn gedekt. Naast de kosten van de gecharterde vlucht zal de wederhelft van de parlementariër een topmedische behandeling krijgen ter waarde van Euro 30.000. Dit is een behandeling die Cuba eens per jaar aan Suriname biedt. Andy Vliese, woordvoerder van de SLM, zegt aan Dagblad Suriname dat er inderdaad een vlucht op voornoemde datum naar het land van Fidel Castro is vertrokken. Volgens Vliese zou het om een ‘government charter’ naar Cuba gaan, waarin tien passagiers voor ‘medical purposes’ afreisden. De vlucht vertrok op 20 maart om 11.00 uur ’s morgens en keerde om 10.15 uur ’s avonds terug naar Suriname. Wie precies op de vlucht waren, kon de pr-man niet aangeven. In ieder geval zegt hij wel dat in zulke gevallen de kosten volledig door de Staat worden gedekt.
Volgens parlementariër Harish Monorath, die eerder samen met Lachman in Nieuw Suriname optrok, zou Lachman het bedrag van de medische behandeling eerder in de wandelgangen hebben laten doorschemeren. Monorath zegt dat hij dergelijke geruchten heeft gehoord dat Lachman inderdaad toegetreden zou zijn tot de paarse partij in ruil voor bepaalde gunsten. Indien deze geruchten waar zouden zijn, betreurt hij dat ten zeerste, omdat de Nickeriaanse parlementariër zichzelf heeft bevoordeeld ten koste van de vele NS’ers, die al die tijd samen met hem hebben gestreden. Lachman, die momenteel in Cuba vertoeft, gaf in reactie aan de krant te kennen dat hij voorlopig niet zal ingaan op vragen van journalisten, aangezien hij om medische redenen niet in het land zit.
Gerard Brunings, president-commissaris van het Surinaams luchtvaartbedrijf, zegt dat het bedrag van een gecharterde vlucht complex is en van een heleboel factoren afhangt. Het bedrag van USD 70.000 zou volgens hem inderdaad het bedrag zijn dat voor zo een trip betaald zou kunnen worden, maar wenst hij echter niet te gissen over het juiste bedrag. Bij de afgelopen verkiezingen was Lachman in Megacombinatie-verband op nummer 2 in Nickerie. Hij behaalde 2.235 stemmen. Dit jaar zal hij als nummer 5 op de lijst van de NDP prijken.
FR

error: Kopiëren mag niet!