Somohardjo: ‘Al komt de hemel naar beneden, ressort Koewarasan is van V7’

PL  1Bij een goed bezochte wijkvergadering van de Pertjajah Luhur (PL) in het ressort Koewarasan gaf Paul Somohardjo de aanwezigen aan dat hij ervan overtuigd is dat V7 de verkiezingen zal winnen. ‘Al komt de hemel naar beneden, ressort Koewarasan is van V7’, benadrukte de zelfverzekerde PL-voorzitter. Somohardjo ging tijdens zijn spreekbeurt ook in op de misstanden van de huidige regering. Volgens hem belooft de huidige regering heel wat, maar weet heel weinig tot niets te realiseren. In dit geval kan gedacht worden aan de beloofde fly-overs, het treinproject en het Wanica Ziekenhuis. Volgens hem waren er al verregaande gesprekken gevoerd om 2 miljoen euro te lenen van een Nederlandse bank voor het treinproject, maar toen de bank begreep dat het geld niet terugbetaald zou kunnen worden als het project niet goed werd gekeurd door het parlement, werd het geheel teruggedraaid.
De huidige regering geeft ook aan dat ze een huizenfabriek zal openen. Somohardjo vraagt zich daarbij af of de huidige houtbedrijven en cementbedrijven geen huizenfabrieken zijn. Bruynzeel, die door de NDP-regering zou zijn kapot gemaakt, was volgens hem ook een soortgelijke huizenfabriek. ‘Laten ze u niet voor de gek houden’, benadrukte de PL- topper. ‘Ze geven aan dat ze 2000 woningen per dag gaan produceren voor Suriname en voor het buitenland. Den gersi’, vulde hij zelf aan. Wanneer V7 eenmaal de verkiezingen heeft gewonnen, zal de PL niet de overstap doen naar de NDP zoals wordt gesuggereerd in de wandelgangen. ‘We kunnen die grap niet maken om verraad te plegen, zoals Abop en KTPI’, benadrukte Somohardjo. Volgens hem worden de PL-zetels met behulp van partners als de VHP, NPS en SPA behaald. Hij gaf de mensen ook aan dat de tegenpartij gaat proberen om mensen om te kopen.
Vooral de dr- en rr-leden zullen grote geldbedragen aangeboden krijgen. ‘Nu al bieden ze aan.’ Volgens de PL-voorzitter is het van belang dat de rr-leden integer zijn. De rr- en dr-leden spelen vooral een belangrijke rol bij de verkiezingen van de president en de vicepresident in de VVV. Somohardjo ging ook in op het beperkt aantal plaatsen op de kandidatenlijst. Volgens hem gaat niet iedereen in aanmerking kunnen komen, maar dat wil niet zeggen dat men de partij de rug moet toekeren. ‘Als we de hemelse poort openen, als we in de regering komen, zijn er voldoende posten.’ Met deze woorden stelde hij de mensen gerust. In dat laatste geval kan gedacht worden aan onder andere rvc- en buitenlandse posten. Hij deed ook een beroep op de mensen die niet gekandideerd worden, om niet uit ontevredenheid naar andere partijen te gaan. Volgens hem gaan de partijen hen wel kandideren.
Genaro Alpin

error: Kopiëren mag niet!