NSK registreert zich apart van NDP

NSKTerwijl een ieder nog bezig was met de paarse partij, werd men zich plotseling van bewust dat er nog een partij zich aan het registreren was. De partij Nieuwe Stijl-KTPI (NSK), onder leiding van parlementariër Oesman Wangsabesari, heeft zich zaterdag apart ingeschreven voor deelname aan de verkiezingen van 25 mei bij het Centraal Hoofdstembureau (CHS). Net ervoor was Wangsabesari nog te zien op de soundtruck van de NDP, met alle NDP-prominenten.
Wangsabesari zegt dat de partij onder de vlag van de Nationale Democratische Partij (NDP) aan de verkiezingen zal deelnemen. ‘Wij willen gewoon zichtbaar zijn als partij.’ Wangsabesari zegt goede afspraken gemaakt te hebben met NDP en over de kandidatenlijst. De NSK-voorzitter zegt te weten dat men dit niet gewend is binnen de politiek, maar vindt dat het moet kunnen dat een partij hoewel in combinatieverband zich apart registreert. De NSK zal met slechts twee kandidaten meedoen aan de verkiezingen in de districten Paramaribo en Wanica. Wangsabesari zegt niet wie deze twee kandidaten zijn. Hij verduidelijkte dat degene die op de lijst komt als NDP’er wordt gekandideerd en niet als NSK. NSK heeft trouwens ook geen problemen met deze regeling. Ook zal deze partij geen enkele rechten kunnen claimen of eisen kunnen stellen bij een eventuele vorming van een regering als de NDP de verkiezingen wint. De kandidaten die door NSK worden aangewezen, kunnen wanneer zij in het parlement terechtkomen ook geen NSK-fractie vormen, omdat het dan NDP-zetels zullen zijn. De NSK heeft zich zaterdag met ruim 7.000 leden ingeschreven.

error: Kopiëren mag niet!