Verkiezingscampagnes ANC gefinancierd uit donaties

dblogoDe partijcombinatie A Nyun Combinatie (ANC) heeft zich gisteren geregistreerd bij het CHS. Deze combinatie bestaat uit 3 politieke partijen: de Seeka, Plattelandsbewoners Partij (PBP) en Broederschap in de Politiek (BP 2011). ‘De verkiezingscampagne wordt gefinancierd door donaties en een deel komt uit onze eigen zak’, aldus voorzitter Linus Diko van BP-2011. ‘We gaan het budget managen vanuit de middelen die beschikbaar zijn.’ BP 2011 gaat voornamelijk in Boven Suriname haar campagne voeren. Dat is het gebied te Sarakreek en PBP en Seeka voornamelijk in Cottica en het Marowijne-gebied. ‘De mensen voor wie wij gaan, zijn mensen met wie wij goed contact hebben’, zegt Paul Abena. ‘ANC gaat voor kansen, omdat wij als groep niet tegen mensen zijn of voor mensen, wij zijn tegen systemen en voor systemen. Wij willen systemen die mensen achterhouden veranderen en systemen creëren die de gemeenschap ten voordele komen’, aldus Diko. ‘De partij maakt zich sterk voor een dertiental zaken, waaronder het onderwijs, de agrarische sector en de infrastructuur. Deze zaken beschouwen we als een noodzakelijke voorwaarde om de groep uit hun achtergestelde situatie te halen. De partij gaat voor minimaal 3 zetels.’
‘Onze concentratiegebieden zijn Brokopondo, Marowijne, Sipaliwini, Wanica en Paramaribo. In principe kunnen er meer zetels gehaald worden, maar je neemt het zekere voor het onzekere en alles wat er dan bij komt is winst.’ Voorzitter Paul Abena van Seeka en Amand Kanape van PBP en Linus Diko van BP 2011 zijn overeengekomen dat zij op basis van gelijkwaardigheid en behoud van eigen identiteit een samenwerking aangaan. Zij zullen streven naar de uitwerking van gemeenschappelijke acties die bevorderlijk zijn voor het behalen van zetelwinst.

error: Kopiëren mag niet!