Dhiradj Soekhai: ‘Je gaat me niet horen gieren, uitschelden en chanteren’

Dhiradj SoekhaiDe voormalige voorzitter van het Jeugdparlement en voormalig United Nations Youth Ambassador, Dhiradj Soekhai, laat zich niet leiden door emoties. ‘Je gaat mij niet horen gieren, uitschelden en chanteren.’ Hij is wel teleurgesteld dat de VHP-leiding het VHP-assembleelid Sheilendra Girjasing verkiest boven hem. Soekhai probeert toch de jongeren die hem benaderen met de vraag waarom hij niet als DNA-kandidaat is gekozen, ervan te overtuigen dat het niet persoonlijk is, maar dat het om de VHP gaat. ‘De jongeren moeten zich focussen op het algemeen belang.’ Soekhai blijft de VHP loyaal. Hij ziet helemaal geen reden om te swingen naar een andere politieke organisatie. ‘Men kan de geschiedenis van mijn familie nagaan in Commewijne, ze zijn de VHP altijd loyaal gebleven. Ze hebben zich consequent geschaard achter de VHP.’
Soekhai blijft positief gestemd en ziet nog licht in de tunnel, zoals hij verwoordde tegenover Dagblad Suriname. Hij cijfert zijn emoties weg en focust zich op het belang van de VHP. Soekhai maakt ook de opmerking dat de VHP heel veel goede kandidaten heeft in vergelijking met overige partijen. ‘Bij de VHP is het moeilijk om een keus te maken uit de goede kandidaten, terwijl de andere partijen verlegen zitten om kandidaten.’ Bij de afgelopen verkiezing was zowel Girjasing als Soekhai gekandideerd. Girjasing, die de lijsttrekker was, behaalde 2.199 stemmen en Soekhai die op nummer 2 was, eindigde met 60 stemmen. Als stemadvies was aan de kiezers meegegeven om op Girjasing te stemmen.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!