Randjietsingh: ‘Bij voordracht DNA-kandidaten gaat men niet over één nacht ijs’

dblogoParlementariër en hoofdbestuurslid Radjkoemar Randjietsingh van de Vooruitstrevende Hervormingspartij (VHP) zegt aan Dagblad Suriname dat men bij de voordracht van de verschillende DNA-kandidaten niet over één nacht ijs is gegaan. Een aantal belangrijke figuren van de VHP komt na het recente besluit van het hoofdbestuur van de partij niet meer op de lijst voor. Het gaat onder andere om Sharmila Kalidien-Mansaram en Rewtie Sitaram in Wanica. De definitieve kandidaten van Wanica zijn voorzitter Chandrikapersad Santokhi, als lijsttrekker, Asiskumar Gajadien, Barkatoella Mohab Ali en politiecommissaris Krishna Hussainali-Mathoera. De politiecommissaris heeft in aanloop hierop door Dagblad Suriname laten optekenen dat zij door het besluit van de partijleiding uit de actieve politiedienst zal stappen. Voorafgaand hieraan heeft zij onmiddellijk verlof opgenomen. Veel VHP’ers zijn er niet over te spreken dat Kalidien-Mansaram niet voorkomt op de DNA-kandidatenlijst van V7/VHP in het district Wanica. Zij was volgens hen de geschikte vrouwelijke kandidaat voor Wanica. De leiding van de VHP heeft echter gekozen voor de politietopper Hussainali-Mathoera.
De kandidaten van Nickerie zijn intussen bekend geworden. Het gaat om Nirmal Badloe, Harriet Ramdin en Nisha Jhakry. Over de kandidatuur van Jhakry is er enige ophef ontstaan, aangezien velen van mening zijn dat zij niet in het district woont, maar in Paramaribo. Hierdoor zal zij de belangen van de mensen in het district niet kunnen behartigen.
Op de lijst van Paramaribo staan Glenn Oehlers, Riad Noermohamed, Dew Sharman en Soraya Jhagroe. In 2010 was Sharman reeds als kandidaat nummer 17 op de Nieuw Front-lijst in Paramaribo. Sharman zou via voorkeurstemmen binnengehaald worden. Hij kreeg 4.559 stemmen en miste nog net de kans om parlementariër te worden. Randjietsingh zegt dat voorafgaand aan de kandidaatstellingen er verschillende criteria waren, waaraan deze kandidaten moesten voldoen. De criteria waren volgens hem gericht op het belang van de doelstellingen, opvattingen en visies van de oranje partij. Er is volgens hem gekeken naar het profiel van de personen. Ook moeten zij voldoen aan de richtlijnen van de partij. In totaal zouden 600 personen belangstelling hebben getoond voor districts- en ressortraadsposities, terwijl 60 personen belangstelling hadden voor De Nationale Assemblee. Volgens het hoofdbestuurslid heeft het hoofdbestuur lang moeten onderhandelen om uiteindelijk deze mensen naar voren te halen. Dat betekent volgens hem niet dat de andere mensen worden vergeten. ‘Degenen die niet op een lijst zijn gekandideerd, zullen harder moeten werken om de partij op andere niveaus te kunnen ondersteunen, op regeringsniveau of elders’, aldus Randjietsingh. De VHP-topper benadrukt dat politiek een voortdurend proces is van besluitvorming. De parlementariër benadrukt wel dat het laatste woord niet gezegd is totdat de kandidatenlijsten op 9 april worden ingediend.
FR

error: Kopiëren mag niet!