Man onrechtmatig opgesloten door politie Nieuwe Haven

dblogoEen man is recentelijk voor drie dagen in het cellenhuis geplaatst zonder te zijn voorgeleid. Hij is onterecht drie dagen van zijn vrijheid beroofd. Deze man was vanwege een zedendelict opgebracht. Hij werd na enige tijd in het cellenhuis geplaatst en heeft daar drie nachten doorgebracht. Uiteindelijk werd de verdachte heengezonden door de politie. Dagblad Suriname maakte contact met de pr-afdeling van de politie. Zij bevestigt dat deze omissie zich heeft voorgedaan. De korpsleiding is bezig met het verdere onderzoek. De man in kwestie heeft justitiële stappen ondernomen tegen de politiemannen. De wet schrijft voor dat een verdachte binnen een bepaalde vastgestelde tijd van zes uren moet worden voorgeleid. Na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie wordt besloten of de vermeende verdachte in verzekering wordt gesteld of wordt heengezonden. In deze specifieke zaak hebben de agenten van Nieuwe Haven nagelaten de procedure te volgen.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!