Belfort laat Jhauw 5 uren wachten

Belfort laat Jhauw 5 uren wachten 1
Belfort laat Jhauw 5 uren wachten 2De minister van Justitie en Politie heeft volgens Ramsoender Jhauw gisteren zijn zin gehad. De statuten van de politieke partij Ping moesten namelijk een dringende wijziging ondergaan. Deze wijziging diende ook de handtekening van de minister van Juspol te hebben. Jhauw meent een dag van tevoren een goede afspraak te hebben gemaakt met de secretaresse van de minister. De stukken lagen al lang bij de minister. Gister moest Jhauw, naar zijn zeggen, 5 uren buiten het kantoor van de minister wachten op een handtekening. ‘De minister was wel op kantoor, maar vertikte het om op de stukken te tekenen, ondanks wij al een tijdje met het ministerie bezig zijn en ik aangaf dat het een spoedgeval is. Na de ondertekening kwam men ook met een andere smoes van het niet mogen meegeven van de stukken. De stukken zouden middels een koerier de volgende dag naar Binnenlandse Zaken worden verzonden, waardoor ik een dag zou verliezen. Na gesprekken mocht ik de stukken eindelijk meenemen’, legt Jhauw uit.
Naar mening van Jhauw is dit te kwalificeren als machtsmisbruik door de minister. ‘Je ziet duidelijk dat de minister iets op zijn hart heeft. Hij was persoonlijk bezig. Ik vind dat een minister die meent een burger te boycotten, niet de juiste man op de plaats is. Het is onethisch en immoreel. De regering organiseert de verkiezingen en deze minister is ook deel van deze regering, dus vind ik dat de minister zijn ondersteuning moet verlenen, zodat de verkiezing vlekkeloos kan verlopen.’
De stukken die de minister gisteren heeft getekend, moeten nog door de president worden ondertekend en worden gepubliceerd in het Advertentieblad aanstaande vrijdag. Jhauw moet zich hierna aanmelden bij het Onafhankelijk Kiesbureau om zijn politieke partij te registreren. De partij van Jhauw is voornemens zich zaterdag aanstaande aan te melden bij het Centraal Hoofd Stembureau om zich als deelnemende partij aan de verkiezing te registreren.
Kavish G.

error: Kopiëren mag niet!