Monorath blijft bij Abop ondanks dunne spoeling

Monorath blijft bij Abop ondanks dunne spoeling.1Nieuw Suriname-assembleelid Harish Monorath blijft bij de Alternatieve Combinatie (AC) hoewel de spoeling dun is geworden door komst van de Palu. De overige partners, waaronder de KTPI en de PDO, hebben elk een plek gevraagd in Paramaribo. De KTPI wil plek nummer 3 en de PDO plek nummer 4. Binnen politieke kringen wordt beweerd dat de Palu de nummer 2-plek wil. ‘Er is nog geen officiële plek toebedeeld aan een partij’, zegt Monorath met nadruk. Hij geeft aan dat hij zijn bijdrage zal blijven leveren, zodat zijn partij en de combinatie voldoende stemmen kunnen behalen.
In het prille begin toen de NDP vernam dat Monorath in zee zou gaan met de Abop, bood de partij Monorath een plek aan in Paramaribo. Aan zijn collega assembleelid Premdew Lachman was de vijfde plek in Nickerie beloofd. ‘Maar we hebben het nooit serieus genomen’, aldus Monorath. Hij zegt steevast bij de AC te zullen blijven. Vrijdag zal hij samen met de overige partners naar het Centraal Hoofdstembureau gaan voor de inschrijving.
Het is nog onduidelijk of Lachman ambities heeft voor kandidatuur in Nickerie of hij iemand anders zal voorschuiven. Vrijdag vertrekt hij met spoed naar het buitenland wegens medische redenen. Over 3 weken is hij terug in Suriname. Pas dan zal hij een definitief besluit nemen. Bij de afgelopen verkiezingen was Lachman in Megacombinatie-verband op nummer 2 in Nickerie. Hij behaalde 2235 stemmen. Monorath, die op nummer 3 stond in Paramaribo, eindigde met 762 stemmen.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!