Worstelaars uit India, Duitsland en Nederland naar Suriname

worstelindiaDe Surinaamse Worstelfederatie (SWF) organiseert op zondag 29 maart 2015 het Olibis Internationaal Worstelgala. Aan dit toernooi, welke gehouden zal worden in de Anthony Nesty Sporthal, doen mee atleten uit India, Duitsland, Nederland en Suriname. Het was in 2012 toen de SWF voor de laatste keer zo’n groot toernooi organiseerde met worstelaars uit India en Nederland. Het doel van dit toernooi is om het Surinaams worstelpubliek te vergasten op wedstrijden van topniveau en het opkrikken van het niveau van de Surinaamse worstelaar.
Uit India komt de worstelaar Pardeep Kumar samen met de bekende coach Subhash Chand. Uit Duitsland komt Manuel Lorenz, terwijl uit Nederland Melvin van Suijdam, Alex Paulanyi en Robbie van Straten komen. Lorenz en Paulanyi zijn geen onbekenden voor Suriname. Vorig jaar hadden ze beiden gewonnen van onze jongens tijdens het internationaal gala ‘Nederland versus Suriname deel 2’ in Rotterdam, Nederland. Ook Olympisch scheidsrechter Ron Visser uit Nederland zal present zijn in Suriname om partijen te leiden tijdens dit gala. Het ligt in de bedoeling dat de buitenlanders ook clinics zullen verzorgen voor de Surinaamse atleten en officials gedurende hun verblijf.
In de hoofdpartij komt Pardeep Kumar uit tegen Melvin van Suijdam. India versus Nederland. De andere buitenlanders nemen het allemaal op tegen de Surinaamse worstelaars. Op dit moment zijn de Surinaamse jongens sinds eind januari in training voor dit toernooi. Speciaal om de voorbereidingen was ook de Nederlandse coach Hans Berkenbosch voor een maand in Suriname. De centrale trainingen worden ook na het vertrek van Berkenbosch voortgezet.
De toegang voor dit gala is gesteld SRD 25 per persoon. Kinderen tot 10 jaar betalen SRD 15. Het gala begint om 12.00 uur.

error: Kopiëren mag niet!