Amazone Partij Suriname registreert zich voor deelname verkiezingen

frontDe Amazone Partij Suriname (APS) heeft zich gisteren als derde geregistreerd bij het Centraal Hoofdstembureau voor deelname aan de verkiezingen van 25 mei. De voorzitter van de APS gaat voor 1 zetel in elk district waar de partij meedoet. Het gaat om de districten Paramaribo, Para, Sipaliwini en Marowijne. Volgens Artist is de partij na 10 jaren weer actief tijdens de verkiezingen. Er is een verzoek van de achterban om de partij weer actief te maken, omdat zij van mening is dat de belangen van de groep niet behartigd zijn in de afgelopen periode. Ook heeft de partij besloten om alleen de verkiezingen in te gaan om te voorkomen dat er belangenconflicten ontstaan. Artist geeft aan dat bij partijcombinaties is gebleken dat kleinere partijen hun belangen zelden behartigd krijgen. Het beschermen van de natuur en vooral het leefmilieu van de binnenlandse bevolking staan hoog op de agenda van de APS. Ook bij deze registratie kwamen de partijleden in feestelijke en traditionele kleding gekleed onder muziekbegeleiding. Partijen en partijcombinaties hebben nog 4 dagen de tijd om zich te registreren. De ingediende partijstukken doorstaan een screening van het CHS. Indien blijkt dat partijen niet aan de vereisten voldoen, kunnen zij gediskwalificeerd worden voor deelname aan de verkiezingen. Eerder op de dag, rond 12:00 uur, was het de beurt aan het Mega Front bestaande uit zes politieke partijen (Democratische Unie Suriname (DUS), Nieuw Suriname (NS), De Nieuwe Leeuw (DNL), Nationale Ontwikkelingspartij (NOP), Ontwikkeling Door Eenheid (ODE) en Progressieve Politieke Partij (PPP). Afgelopen maandag was de partijcombinatie V7 de eerste die deze formele stap zette.

error: Kopiëren mag niet!