Rotaract organiseert kindersportdag

1ratartGROOT ZETTENOp 8 maart is de World Rotaract Week gestart. In dat kader heeft de Rotaract Club Genisis een sportdag gehouden voor kinderen van 3 kindertehuizen. Avienshka Sheonarain, president Rotaract Club Genesis, vertelt aan Dagblad Suriname dat de Rotaract Club een organisatie is, bestaande uit jongeren van 18 tot en met 30 jaar. In de Rotary Club zitten de ouderen van 30 jaar en ouder. Gedurende de hele week van 13 maart worden er activiteiten ontplooid samen met de Rotary Club. De organisatie bestaat ook uit jongeren van 12 tot en met 18 jaar, met wie gezamenlijk projecten worden georganiseerd en uitgevoerd. ‘Niet alleen voor onszelf, maar ook voor de gemeenschap om het bestaan van de eerste club te herdenken en te vieren. Er is gekozen voor een sportdag, omdat we de bewustwording van jongs af willen stimuleren. Gezond blijven door aan sport te doen en ook gezond te eten, is heel belangrijk. Vorig jaar hebben we al gezond eten gestimuleerd en dit jaar hebben we een sportdag georganiseerd, waarbij er verschillende activiteiten met kinderen zijn. De organisatie heeft verschillende kindertehuizen benaderd en de kindertehuizen die hebben gereageerd, zijn dus uitgenodigd.’
Deze zijn de kindertehuizen Samuel, Zout der Aarde en Huize Ramoth. In totaal hebben er 85 kinderen meegedaan aan deze sportdag. ‘Aan de hand van hun leeftijd hebben we ze opgesplitst in verschillende categorieën. Voor de iets kleinere kinderen hebben we een kleurhoekje en de rest vanaf 7 jaar en ouder doen dan aan de sportactiviteiten, waaronder estafette spelen en basketbal.’ Een bestuursjaar van het Rotaract Club is vanaf juli naar juni van het volgend jaar. “Dus 1 juli neemt het volgende bestuur over en ik beëindig mijn periode op 30 juni. Dit jaar hebben we ook een project voor Moederdag. In de groep zitten er jongeren van verschillende achtergronden, die bij elkaar komen en praten over de projecten die zij zouden willen uitvoeren. Er worden ook op aanvraag van de gemeenschap opdrachten of projecten uitgevoerd.” Deze jongedame vindt het een hele ervaring om als president te mogen fungeren. “De club bestaat pakweg uit ongeveer 25 mensen en om zo’n groep te leiden, is een hele uitdaging. Je doet wel veel ervaring op. De skills die je hiermee verkrijgt, kan je overal gebruiken. Wij noemen onszelf jonge professionals, omdat wij zo professioneel mogelijk proberen te werken met de Rotary Club als onze guide’, aldus de president van Rotaract Club Genesis.

error: Kopiëren mag niet!