Arts Roy Mohan: “EHBO beschikt niet over tetanusvaccin”

IMG-20150314-WA0014Huisarts Roy Mohan heeft tijdens de VHP-massameeting in het district Commewijne aangegeven dat de EHBO-post in Paramaribo patiënten terugstuurt naar hun huisarts met een briefje dat tetanusvaccins niet in voorraad zijn. Mohan geeft in gesprek met Dagblad Suriname verder aan dat ook de huisartsposten reeds geruime tijd niet zijn bevoorraad met vaccins. Dat betekent volgens de arts dat patiënten aangewezen zijn op posten als het BOG en enkele RGD-posten. Hij uit zijn bezorgdheid omdat patiënten niet adequaat behandeld kunnen worden. Hij vindt het ook bijzonder triest dat mensen worden heengezonden. De tetanusvaccinatie is de bekende kleminjectie die mensen krijgen bij bepaalde ongevallen. Volgens de huisarts moeten ook zwangeren gevaccineerd worden. Tijdens de massameeting gaf hij de aanwezigen ook aan dat hij voorstander is van een EHBO-post te Commewijne. Vooral vanwege de toegenomen verkeersintensiteit zou de komst van een EHBO-post bijzonder op zijn plaats zijn.
Genaro Alpin

error: Kopiëren mag niet!