Antidiscriminatieweek gaat van start

anti‘Bij de lancering van de Antidiscriminatieweek 2015 zijn er diverse activiteiten georganiseerd met als doel de gemeenschap erop te wijzen dat wij onze medemens niet moeten en mogen discrimineren.’ Zo sprak first lady Ingrid Bouterse – Waalring bij de officiële start van de Antidiscriminatieloop. ‘Suriname is een bromtjijari, waarin verschillende etniciteiten voorkomen met een variëteit van culturen, gewoonten en gebruiken die al eeuwenlang in vrede en harmonie en met elkaar samenleven. Wij kunnen als voorbeeld dienen voor andere landen. Hier in onze multiculturele samenleving gaan wij niet voor racisme, nog voor discriminatie, nog voor etnisch denken in welke vorm dan ook. In ons mooi land Suriname zijn wij één volk. Wij zijn een boeket met verschillende culturen’, zei mevrouw Bouterse. De first lady citeerde de president die volgens haar vaker zegt in zijn toespraken dat de vrede en harmonie waarin wij leven, ondanks wij verschillend zijn, ons grootste rijkdom is en ons grootste exportproduct. ‘Wij dienen als voorbeeld voor de rest van de wereld en Suriname is op de goede weg. De slogan van de Antidiscriminatieweek is ‘To celebrate one nation we have to stop discrimination’. De dag van 21 maart is door de VN uitgeroepen tot de Internationale Dag ter Bestrijding van Discriminatie. Racisme is slechts een onderdeel van discriminatie. De presidentsvrouw haalde ook de problemen aan die het pesten op school veroorzaakt. ‘Pesten op school is niet goed. Het pesten heeft meestal negatieve gevolgen en het gepeste kind kan er een trauma aan overhouden.’ De presidentsvrouw doet daarom een beroep op de jeugd om elkaar niet te pesten. Na de diverse speeches konden aanwezigen door middel van handdrukken op een witte doek hun eensgezindheid tonen ter bestrijding van discriminatie.
Tijdens de Antidiscriminatieweek worden zes verschillende activiteiten gehouden, waaronder een ‘fun day’ voor de kinderen met een beperking. ‘Als de fun day apart gehouden wordt, zijn er bijna geen buitenstaanders en media aanwezig om hen te steunen en te motiveren’, legde Caricom Jeugdambassadeur Tasmara Piqué uit. Op 21 maart vindt de Antidiscriminatieloop plaats. Deze loop wordt feestelijk afgesloten met optredens van jonge opkomende artiesten en verschillende muziekformaties. De Antidiscriminatieweek wordt afgesloten met een awardceremonie en de ‘Crea Expo’, waarbij de scholen een antidiscriminatiewerkstuk moeten maken. Ook gaat er een bijzondere prijs naar de persoon die zich het afgelopen jaar, of langer, enorm heeft ingezet op het gebied van jongeren. Het wordt de dertiende keer dat deze activiteit gehouden zal worden.

error: Kopiëren mag niet!