DRS gaat voor minstens 1 zetel in Wanica

Installatie DRS 1Met de installatie van 3 kernen te Verlengde Helena Christinaweg in het district Wanica, heeft de partij voor Duurzaam en Rechtvaardig Samenleven (DRS) getoond draagvlak te hebben om te gaan voor minstens 1 zetel in dit district. De geïnstalleerde kernen liggen in de gebieden Nieuwe Grond, Koewarasan en Lelydorp. De voorzitter van Afdeling Wanica, Heinrich Rozen, gaf aan dat het werk nog maar net is begonnen. “Deze installatie is niet genoeg om te kunnen zeggen dat we zeker mogen zijn van minimaal 1 zetel. Er is nog veel werk aan de winkel en de verkiezingen zijn niet ver meer. We hebben heel weinig tijd om de burgers van Wanica bewust te maken van de ontwikkeling die moet komen in Wanica”, aldus Rozen.
Tijdens de vergadering werden ook toespraken gehouden door onder andere Henna Colour, ondervoorzitter DRS, en Sjovelli Amoksi, jongerenvertegenwoordiger van DRS. Beiden zijn afkomstig uit het district Wanica. De rij van sprekers werd afgesloten door de voorzitter van DRS, drs. Clifford Marica. Tijdens de diverse spreekbeurten gaven de sprekers uitleg over het beleid dat DRS voor staat en waar het beleid van Suriname naar toe moet. Centraal in deze visie van DRS staat dat duurzame ontwikkeling slechts gerealiseerd kan worden door optimale benutting van de menselijke hulpbron. Maar ontwikkeling van de mens begint volgens DRS al 9 maanden voor de geboorte. Het draait allemaal dus om verantwoord ouderschap. Ouders hebben verantwoordelijkheden, taken en offers bij het hebben van een kind. Zij moeten daarom worden geholpen bij hun taken en indien nodig worden aangesproken op hun verantwoordelijkheden. Om deze doelstellingen beter te helpen realiseren, is DRS van mening om het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting om te bouwen tot het ministerie van Sociale Ontwikkeling, Jeugd en Gezinszaken. Het onderdeel “Volkshuisvesting” komt dan bij het ministerie van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer en heet dan “Ruimtelijke Ordening & Huisvesting”. De nieuwe naam is gekozen om aan te geven dat het zich niet slechts met huisvesting voor gezinnen en individuen zal bezighouden, maar ook voor bedrijven. Voorzitter Marica moedigde de nieuw geïnstalleerde kernen en het aanwezige publiek aan om gemotiveerd de boodschap van DRS verder te verspreiden en te gaan voor maximale verkiezingswinst.

error: Kopiëren mag niet!