Minister Latour: ‘Wij vergeten onze gepensioneerden niet’

Minister LatourRuim 170 jubilarissen, waaronder 21 gepensioneerden van het militaire personeel, werden zaterdagavond in Mata Gauri gehuldigd voor hun jarenlange geleverde dienst. Het was een zeer bijzondere dag in de defensieorganisatie, waarbij jubilarissen en gepensioneerden in de bloemetjes werden gezet voor jarenlange trouwe dienst. De voorzitter van de ABBD feliciteerde de jubilarissen en gepensioneerden namens het bestuur. ‘U bent in ons midden om samen met de leiding van Defensie te zorgen voor het goed draaien van de defensieorganisatie waarbij u als voorbeeld moet dienen voor hen die van ons moeten overnemen’, aldus de ABBD-voorzitter. ‘Gepensioneerden, u zult uw dienst als ambtenaar bij het ministerie van Defensie afsluiten, maar u hebt bewezen dat u in staat bent geweest uw krachten te geven aan de organisatie.’ De bond van het ministerie richtte een verzoek naar de minister van Defensie om de gepensioneerden niet te vergeten.
Minister Lamure Latour van Defensie gaf aan dat het een speciaal moment is voor de medewerkers die hun krachten hebben gegeven en zich op duurzame wijze dienstbaar hebben gemaakt voor de samenleving en voor de defensieorganisatie. ‘Het is zeer belangrijk dat die waardering hen wordt gegeven. De voorzitter heeft gevraagd de gepensioneerden niet te vergeten, wij vergeten onze gepensioneerden niet’, aldus minister Latour. ‘Als we terugkijken, dan kunnen we zeggen dat u een bijzondere prestatie geleverd hebt, waar wij zeer trots op zijn.’ De minister riep de gepensioneerden op om te genieten van een welverdiend pensioen en de jubilarissen om hun kennis over te dragen aan de jongere medewerkers. ‘U bent coach, trainer, motivator en wanneer ook voor u na een aantal jaren het moment komt om de dienst te verlaten, zal u medewerkers achterlaten, die kundig zijn en op een zeer goede manier het werk kunnen voortzetten’, aldus minister Lamure Latour .
Na het formele gedeelte mochten de jubilarissen en gepensioneerden samen met hun familie en overige omstanders genieten van de tonen van de combo van het Nationaal Leger.

error: Kopiëren mag niet!