We are Suriname?

dblogoIk krijg via facebook een clip opgestuurd met prachtige beelden van ons land waarin ook heel goed wordt gezongen. Wat zien wij echter: een zanger – die overigens ook goed zingt – heeft een trui met als opschrift “Abercrombie New York” aan en dit in een clip die ons land moet promoten. Ach, die jongeman wil ik wel vergeven, maar al de mensen om hem heen die hebben gefilmd en voor de productie hebben gezorgd, vergeef ik niet. De personen die de campagne hebben opgezet en deze clip ook hebben beoordeeld, neem ik dit zelfs heel erg kwalijk. Dit is niet zo maar een clip, maar één die ons land moet promoten. We hebben toch “I love Su” truien, of men had hem in zijn blote bast in een sula zijn liefde voor ons land kunnen laten uiten, ma disi no kan!
Dat dit heeft kunnen gebeuren, terwijl wij haast 40 jaar onafhankelijk zijn, geeft aan “that we still have a long way to go”. Ik zou zeggen: ‘gelijk van het net halen en corrigeren’.
Wi na Sranan!
Lothar Boksteen

error: Kopiëren mag niet!