Meer dan 10.000 supporters voor No Kwik

nokwikRuim 3 maanden na de officiële lancering heeft de No Kwik Campagne al meer dan 10.000 supporters. Via www.nokwik.sr en de facebookpagina van No Kwik hebben deze supporters aangegeven vóór een kwikveilig Suriname te zijn. Dat de campagne binnen enkele maanden dit resultaat heeft opgeleverd, onderstreept dat men het belang ervan inziet. Om de mijlpaal te vieren, maken supporters van No Kwik, kans op een No Kwik T-shirt.
Alle supporters maken vanaf vandaag kans op een No Kwik T-shirt door mee te doen aan een actie via de facebookpagina van No Kwik. Het No Kwik T-shirt is in samenwerking met ‘I Love Su’ ontwikkeld en te verkrijgen in Dresscode. Van iedere verkocht T-shirt gaat 15% naar de No Kwik Campagne. No Kwik creëert op een interactieve manier onder kinderen, jongeren en ouderen bewustwording over de gevaren van kwikvervuiling, maar bespreekt ook de mogelijkheden voor oplossingen. “Dat doen wij niet op de traditionele manier. No Kwik is namelijk een campagne voor en door de bevolking. Wij stimuleren burgers om een actieve rol te vervullen in de campagne om de kwikproblematiek aan te kaarten. Niet alleen in Paramaribo, maar in al onze districten. Het No Kwik Educatieprogramma speelt daar een belangrijke rol in. Middels educatieve spelen leren kinderen, jongeren en volwassenen alles over kwik.” Het educatieprogramma gaat al langs verschillende scholen en is inmiddels door meer dan 1.000 kinderen en jongeren uitgevoerd. Van 23 tot en met 28 maart is het No Kwik Educatieprogramma ook aanwezig op het Kinderboekenfestival in Paramaribo.
Supporter worden
Iedereen kan supporter worden van No Kwik via de website www.nokwik.sr of via facebook.com/nokwik.sr. Supporters worden zowel via de website als de facebookpagina gestimuleerd hun kennis over kwik te vergroten en mee te helpen aan de promotie van de No Kwik Campagne. De No Kwik Campagne wordt gefinancierd door Suriname Conservation Foundation (SCF), World Wildlife Fund (WWF), Small Grants Programme (SGP) en Suriname Environmental and Mining Foundation (Semif).

error: Kopiëren mag niet!