Samenwerking NDP en Palu nog duister

dblogoHet is nog niet duidelijk of de NDP bij de komende verkiezingen in zee zal gaan met de Palu als politieke organisatie of als de Palu zal opgaan in de NDP. Volgens hoofdbestuurslid tevens assembleelid van de NDP, Rachied Doekhie, worden er nog gesprekken gevoerd tussen de leiding van de NDP en de Palu. Het zou naar zeggen van Doekhie prematuur en voorbarig zijn om in dit stadium uitspraken te doen. ‘Er is nog niets officieel. Wel is al officieel dat de NDP niet met de Abop zal samenwerken’, haalt hij aan.
Dat de Palu-assembleeleden over de ruggen van de NDP stemmen binnengehaald zouden hebben bij de afgelopen verkiezingen, hiervan is er geen sprake stelt Doekhie. Palu-assembleelid Anton Paal uit Coronie, die lijsttrekker was van de Megacombinatie, behaalde 806 stemmen. ‘Paal heeft altijd al een kleine basis gehad in Coronie. In het verleden werd hij ook altijd gekozen.’ Palu-assembleelid Henk Ramnandanlal, die op nummer 9 stond op de lijst van de Megacombinatie in Paramaribo, behaalde 403 stemmen. Hier geeft Doekhie aan dat alhoewel Ramnandanlal middels opschuiving naar binnen is gekomen, het aantal behaalde stemmen zijn eigen stemmen betreft.
De 2 zetels van Ramnandanlal en Paal zijn volgens Doekhie de meerwaarde die de Palu heeft gegeven aan de NDP. ‘Zij ondersteunen de regering nog steeds.’ Volgens Doekhie is de allerkleinste stem van groot belang binnen de politiek.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!