Antidiscriminatieweek gaat van start

AntiDe Antidiscriminatieweek start op 14 maart door middel van handdrukken op een witte doek en een ‘Fun Day’ voor de kinderen met een beperking. Tijdens de Antidiscriminatieweek worden zes verschillende activiteiten gehouden. ‘Als de Fun Day apart gehouden wordt, zijn er bijna geen buitenstaanders en media aanwezig om hen te steunen en te motiveren’, legt Tasmara Piqué uit. Op 21 maart vindt de Antidiscriminatieloop plaats. Deze loop wordt feestelijk afgesloten met optredens van jonge opkomende artiesten en verschillende muziekformaties. Er zijn optredens van verschillende culturele muziekformaties. Ook hebben jongeren de mogelijkheid om in de vorm van toneel, zang, dans of gedicht hun podiumtalenten te tonen aan het publiek. De Antidiscriminatieweek wordt afgesloten met een Award Ceremonie en Crea Expo, waarbij de scholen een antidiscriminatie werkstuk moeten maken. De school die middels haar werkstuk de Antidiscriminatieweek het best tot uiting brengt, krijgt een waardebon. Ook gaat er een bijzondere prijs de deur uit naar de persoon, die zich het afgelopen jaar, of langer, heeft ingezet op het gebied van jongeren. Piqué vertelt dat de voorbereidingen vlot verlopen. Het wordt de dertiende keer dat deze activiteit georganiseerd zal worden. ‘Met deze activiteit willen wij de jeugd bewust maken dat discriminatie geen plaats heeft in de gemeenschap’, geeft ze aan. De registratie is intussen al gestart. Het themalied wordt zaterdag aan de Domineestraat gelanceerd.
‘De regels van de Antidiscriminatieloop, die elk jaar georganiseerd wordt door het Nationaal Jeugdparlement (NJP), zullen niet veel verschillen met die van het vorige jaar’, aldus Caricom-jeugdambassadeur Tasmara Pique. Twee jaar terug hadden enkele scholieren het te bont gemaakt door hun kleding en dansgedrag. Het vorige jaar werd streng daarop gelet en ook het alcoholgebruik werd in de gaten gehouden. Aan de regels zal ook dit jaar aandacht besteed worden. Thans is het van belang dat de gemeenschap daadwerkelijk meer te weten komt over de term ‘discriminatie’.

error: Kopiëren mag niet!