Nog steeds beperkte internetfaciliteiten op universiteit

dblogoStudenten van de Anton de Kom Universiteit van Suriname wachten nog steeds op de volledige internetfaciliteiten die president Bouterse hen had beloofd. De universiteit heeft wel WiFi, maar deze is heel beperkt bij de gebouwen 19 en 20. Ook andere gebouwen op de campus hebben een beperkte toegang tot het internet. Zelfs de centrale bibliotheek op de campus heeft een zwakke internetverbinding. President Desi Bouterse bracht op 11 november 2014 een bezoek aan de universiteit. Hij zegde daarbij toe binnen een week ervoor te zullen zorgen dat WiFi voor alle studenten een feit zou zijn. Volgens de president is internet een basisfaciliteit voor studerenden. Wij zijn al ruim drie maanden verder en nog steeds is er niet gezorgd voor adequate internetfaciliteiten voor de studenten. ‘Ik kan het bijna niet geloven dat u hier geen internet heeft, terwijl we bezig zijn het hele binnenland te voorzien van digitale televisie. Dan schrik ik een beetje’, waren de woorden van de president tijdens zijn bezoek aan de universiteit. Enkele studenten, die anoniem wensen te blijven, geven aan dat de president misleidend is geweest door zijn beloftes. De studenten moeten naast tentamens ook in groepsverband verslagen in elkaar zetten. Hiervoor hebben zij internet nodig. Zij moeten zich steeds elders verzamelen waar er wel internet is, terwijl zij zich rustig in de centrale bibliotheek of in een vrije collegezaal konden verzamelen en werken aan de verslagen. Niet alleen studenten van de universiteit hebben de internetfaciliteiten nodig, maar alle studenten op de campus.
De universiteit was in samenwerking met Telesur reeds enige tijd bezig een WiFi netwerk op te zetten. Er is intussen wel een netwerk opgezet. De bestaande ICT-infrastructuur op de campus moest worden aangepast, waarna de oplevering van het netwerk plaatsvond. Op 5 november 2014 vond deze oplevering plaats. Hierna volgde een technische testperiode van een week die succesvol is afgerond. Echter blijkt dat er nog steeds geen volledige toegang is tot het internet op de campus.

error: Kopiëren mag niet!