Kleine Hercules krijgt 5 maanden voor schoppen politieman

dblogoLorenzo Bell is woensdag veroordeeld tot een gevangenisstraf van 5 maanden geheel onvoorwaardelijk. Deze verdachte heeft in de nacht van oud op nieuw na een vechtpartij een politieman geschopt ten gevolge waarvan de agent letsels heeft opgelopen aan zijn pols. Uit het onderzoek blijkt dat de politieman langs geweest was voor een vechtpartij tussen twee broers. De vechtpartij was zo heftig dat er ook een kapmes erbij gehaald werd. Bij het zien van de politie ging de verdachte Lorenzo op een matras liggen. De politie heeft toen met de familie gesproken. Uit dit gesprek kwam naar voren dat de verdachte een gevaar vormde. De sterke arm besloot daarom de verdachte ter ontnuchtering af te voeren naar het bureau. De verdachte weigerde mee te gaan, waarna de politie ertoe overging om hem in de boeien te slaan. Op de rechtszitting werd zowel de vader als de broer met wie de verdachte in een worsteling was geraakt, gehoord. Beide getuigen verklaarden dat Lorenzo zich hevig zou hebben verzet tegen de politie. Één van hen moest zelf een schop incasseren, waardoor hij kwam te vallen en letsels opliep. De vader verklaarde dat zijn zoon Lorenzo heel rustig is wanneer hij niet onder invloed verkeert. ‘Wanneer hij aangeschoten is, is hij een kleine Hercules’, merkte de vader op.
Openbare aanklager Bibian Tjin Liep Shie eiste 6 maanden celstraf tegen Lorenzo. De vervolging was van oordeel dat de verdachte zich schuldig had gemaakt aan weerspannigheid. Als gevolg van zijn verzet heeft een agent letsels aan zijn rechterpols opgelopen. Bij verzet hoort gepast geweld naar mening van de officier. De politie had de verdachte terecht in de boeien geslagen. “Je mag onder invloed verkeren, maar dit moet geen last zijn voor anderen. Er was geen reden om tekeer te gaan.” De verdachte is zijn baan bij de brandweer kwijt vanwege zijn alcoholgebruik. Advocaat Kries Bhoendie betoogde in zijn pleidooi dat het dossier onvolledig is, omdat het geneeskundig rapport van zijn cliënt ontbrak. De raadsman gaf aan dat de politie zijn cliënt had mishandeld. “Indien de politie tactvol had opgetreden, was dit niet gebeurd”, aldus de raadsman. De advocaat verzocht rechter Robbert Praag om zijn cliënt vrij te spreken vanwege het feit dat naar zijn oordeel het bewijs in onvoldoende mate was geleverd. De magistraat veroordeelde Lorenzo Bell tot 5 maanden cel. Volgens de rechter heeft de verdachte genoeg straf opgelegd gekregen. Indien de verdachte zijn alcoholgebruik niet verandert, zal hij steeds bij de groene tafel terechtkomen. Bell zit het resterende deel van zijn straf nog uit.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!