Abop- kandidaat Schmidt: Voortzetting verbetering sociaal zekerheidsstelsel

Henk Schmidt wil voortzetting Sociale Zekerheidstelsel.1‘Goed onderwijs, goede gezondheids-, jeugd- en ouderenzorg voor iedereen en in het bijzonder binnenlandbewoners, districtsverfraaiing en versterking van buurtorganisaties.’ Dit zijn zaken waarvoor Henk Schmidt, parlementskandidaat van de Abop in Brokopondo, zich sterk wil maken in de komende periode. Schmidt is alvast blij met de verworvenheden van de huidige regering waarvan de Abop deel uitmaakt. ‘Er is een opvallende lotsverbetering voor de tribale volken de afgelopen 5 jaar ontstaan en ik merk ook dat personen van Marronkomaf thans betere regeringsposities hebben’, zegt Schmidt. In het verleden hebben nationale en internationale organisatie steeds gewezen op de achtergestelde positie van Marrons en Inheemsen. Opkomen voor hen is volgens Schmidt rechtvaardig, omdat zij ook deel uitmaken van de totale samenleving. Het verbeteren van het onderwijs in het achterland is zeer noodzakelijk volgens Schmidt, die zelf leerkracht is. Hij en zijn levenspartner Nelly Paulus hebben onlangs de Opleiding Avond Hoofdakte behaald. Hun gezin woont op Klaaskreek. Schmidt treedt de politiek in, omdat hij gemerkt heeft dat ‘de politiek nodig is om zaken gedaan te krijgen’. ‘Ik stel me op het standpunt dat het district Brokopondo geen krachtige ontwikkeling kan doormaken indien de eigen bevolking buiten de besluitvormingsmacht blijft.’ Om te helpen de verdere ontwikkeling van het Surinaamse kind ter hand te nemen, zal Schmidt het onderwijzersveld niet verlaten. ‘Ik kies voor Abop, omdat het een sterke leider heeft met een hart en genoeg mogelijkheden om de achtergestelden in een betere positie te brengen. Verder acht ik mezelf in staat het parlementswerk te doen. Ik beschik over de durf en doorzettingsvermogen om op te komen voor het belang van het Surinaamse volk in het algemeen en van de bevolking van Brokopondo in het bijzonder’, aldus Schmidt, die afgelopen vrijdag op een druk bezochte vergadering van Abop is voorgedragen als DNA-kandidaat op plek nummer 3. Het huidige DNA-lid Diana Pokie is nu officieel de lijsttrekker voor de Abop in Brokopondo. Op plek nummer 2 komt Fogatie Aserie.

error: Kopiëren mag niet!