Christiaankondre heeft winkel

awinkel karel 051‘Winkel Karel’ heeft haar deuren officieel geopend voor het publiek te Christiaankondre. Dit geschiedde afgelopen zondag in het district Marowijne. Met de opening van deze winkel in het dorp is een wens van de gemeenschap in vervulling gegaan. Het dorpsbestuur heeft zijn volledige ondersteuning hieraan gegeven. Winkel Karel bijt hiermee de spits af, want er volgen nog meer winkelzaken. Er moeten nog naamborden geplaatst worden, zodat de zaken gemakkelijk te herkennen zijn voor klanten en overige dorpsbezoekers. De directeur/eigenaar, Karel Alwanahi, bedankt de klanten voor de ondersteuning in de afgelopen periode.
De dorpshoofden hebben het initiatief van de dorpeling en zijn echtgenote geprezen. Het is een algemene regel dat het dorpsbestuur toestemming moet geven voor het opzetten van een bedrijf in het dorp. De plaatselijke bestuursdienst maakt de aanvraag formeel, zodat het ingediend kan worden bij het ministerie of bij de districtscommissaris. De pas geopende zaak heeft een geldige vergunning voor de duur van drie jaren. Voor de verkoop van gedistilleerde drank is toestemming van de burgervader nodig.

error: Kopiëren mag niet!