Tyrone Spong debuteert met KO in boksen

3 SpongTyrone ‘The King of the Ring” Spong heeft afgelopen weekend in Duitsland zijn professionele boksdebuut gemaakt. Spong sloeg de Hongaar Gabor Farkas reeds in de eerste ronde knock-out (KO). Een rechtse mokerslag was genoeg voor Spong om Farkas te vloeren. De partij was live te volgen op Eurosport. Het was een droom van Spong om naast thaiboksen en MMA, ook aan de bokssport te doen. Spong is tot zover bekend de enige professionele sporter die in drie disciplines op topniveau is uitgekomen. De 29-jarige Spong had ruim een jaar geleden zijn been gebroken tijdens een Glory-thaibokspartij in Istanbul tegen de Turk Gokhan Saki. Nu hij hersteld is, focust hij zich volledig op boksen. Als MMA-vechter kwam hij ook twee keer uit in de World Series of Fighting, waar hij beide partijen won. Spong bezit de Nederlandse nationaliteit, maar haalt altijd de Surinaamse vlag tevoorschijn bij zijn gevechten.

error: Kopiëren mag niet!