Schuldeisers verdacht van diefstal doormiddel van geweldpleging

dblogoZes mannen, van wie één gewapend met een mes, moeten zich gistermiddag schuldig hebben gemaakt aan diefstal van een zwart gelakte Toyota Caldina gekentekend 90-28 UP en een zaktelefoon. Volgens verklaring van de benadeelde is dit misdrijf gepleegd aan de Latourweg voor een eetgelegenheid. De benadeelde heeft verder verklaard dat de zes verdachten in feite zijn vrienden zijn, omdat zij lid zijn van dezelfde motorclub. Dat zij zijn auto en zaktelefoon, onder bedreiging met dat mes, gestolen hebben omdat hij ze wat geld verschuldigd is. De zes mannen worden verdacht van diefstal doormiddel van geweldpleging en worden door de politie opgespoord.
“Als u iemand geld heeft geleend en die persoon betaald u niet terug is dat geen strafbaarfeit. Het is een civiele zaak. Maar als u als schuldeiser iets van de schuldenaar wegneemt is dat diefstal. Gaat u dus goed bij u zelf te rade voordat u geld aan anderen LEENT.” (KPS)

error: Kopiëren mag niet!