Harry Balgobind gaat voor Friese Staten

Harry Balgobind gaat voor Friese StatenDe bekende Friese politicus van Surinaamse origine, Harry Balgobind, staat op 18 maart 2015 kandidaat voor de Friese Staten. De sociaal geëngageerde politicus deed vorig jaar na 14 jaar in de gemeenteraad van Drachten een stapje opzij. Hij zei ‘ja’ toen hij direct daarna benaderd werd om de gemeenteraadsfractie van de PvdA te ondersteunen. Al snel werd hij daarna ook gevraagd om zich kandidaat te stellen voor de PvdA in de Friese Staten. Balgobind staat nummer 10 op de lijst en is daarmee verkiesbaar. Op sociaal vlak is hij geen onbekende in Suriname. Samen met SC Heerenveen en andere Friese maatschappelijke organisaties steunt hij al jaren sportorganisaties, kindertehuizen, vrouwenorganisaties en ouderenvoorzieningen in Suriname en projecten voor straatkinderen in Afrika. ‘Mensen, groot en klein, overal op de wereld verdienen alle kansen om naar school te gaan en een veilige toekomst op te bouwen.’ Vooral met de FCS Nacional heeft hij jaren sport- en sociale projecten in Suriname uitgevoerd.
Balgobind verdient na bijna 30 jaar voor een Friese adviesorganisatie gewerkt te hebben, thans zijn brood als zelfstandig arbeids- en organisatieadviseur. ‘Ik merk dat politici zich steeds meer vervreemden van de burger. Mensen worstelen, vallen tussen wal en schip en zien geen kans om zich staande te houden in de maatschappij. Het is een ingewikkelde samenleving. Ik wil een betere koppeling tussen de vraag en het aanbod in bijvoorbeeld arbeidsperspectief. Ik vind dat wij alles uit de kast moeten halen om naar iedereen te luisteren, werkloosheid aan te pakken en de kloof tussen arbeid en opleiding weg te nemen. Daarom wil ik naar de staten om deze problemen in de samenleving te benoemen en aan te pakken. Vooral in tijden van economische crisis rust een zware verantwoordelijkheid op onze schouders om zoveel mogelijk angst en onzekerheid weg te nemen.’

error: Kopiëren mag niet!