Minderjarig slachtoffer getuigt over verkrachting door pleegbroer

dblogoEen 14-jarig meisje getuigde gisteren op de zitting dat haar pleegbroer haar tot 4 maal toe seksueel heeft misbruik. Uit het relaas blijkt dat zij 11 jaar was toen de 27-jarige verdachte haar had gepenetreerd. Op die bewuste dag waren haar pleegouders niet thuis. De verdachte had haar verkracht en haar mond gepropt met een stuk laken. Het meisje verklaarde dat dit tot 4 keren toe is gebeurd, omdat zij enorm bang was en er niet over durfde te praten. Uiteindelijk vertelde zij haar stiefvader, die het doorvertelde aan de pleegvader van de 14-jarige. Zo kwam deze zaak aan het rollen. De verdachte heeft volgens verklaring van het meisje haar tenminste 2 keren in dronkenschap verkracht.
De verdachte ging met een smoes in de slaapkamer van het meisje. In haar slaapkamer was een vriezer geplaatst en de verdachte ging zogenaamd in de kamer om water te halen, terwijl het water bevroren was.
De verdachte, Danny D., verklaarde op zijn beurt dat hij onschuldig is. Op de vraag van advocaat Shevani Amirkhan gaf het slachtoffer te kennen dat zij niet meer naar school gaat. De aanleiding hiervan is dat een jongen verliefd op haar was en haar ouders hebben haar toen van school afschreven om problemen te voorkomen. Tijdens haar verhoor kwam een belangrijk document naar voren. In het dossier is een verklaring van een buurjongen, die bij de politie is gehoord. Hij verklaarde dat het slachtoffer hem verteld had dat haar stiefvader haar zou hebben misbruikt. Rechter Cynthia Valstein confronteerde het slachtoffer met deze verklaring. Het meisje hield het gerecht voor dat zij een leugen had verteld, omdat zij niet de ware toedracht aan de buurjongen wilde vertellen.
De rechter en de officier van justitie, Duncan Nanhoe, wensten de moeder van het slachtoffer als getuige te horen, maar bleek dat de moeder tijdens de behandeling van deze zaak niet in de rechtszaal aanwezig was. De rechter heeft toen afgezien om de moeder als getuige te horen. De raadsvrouw verzocht de kantonrechter om de buurjongen als getuige te horen. Op 6 mei zullen 2 getuigen in deze zaak worden gehoord. Dat zijn de buurtjongen en de verbalisant, die vanwege verhindering niet aanwezig kon zijn op de zitting. Hangende het strafproces blijft de gevangenhouding van Danny D. gehandhaafd.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!