Mega Front gaat voor zwevende kiezers

dblogo‘Het Mega Front’. Dit is de voorlopige naam van de nieuwe combinatie, bestaande uit de partijen Democratische Unie Suriname (DUS), Nieuw Suriname (NS), De Nieuwe Leeuw (DNL), Nationale Ontwikkelingspartij (NOP), Ontwikkeling Door Eenheid (ODE) en de Progressieve Politieke Partij (PPP). De voorlopig uit 6 partijen bestaande combinatie tekende gisteren een intentieverklaring om de komende verkiezing samen in te gaan. Dharm Mungra, voorzitter van DNL, gaf aan dat de besprekingen al maanden van tevoren van start zijn gegaan. Mungra zegt dat er in totaal 11 partijen bij de onderhandelingen betrokken waren. Naar zeggen van de DNL-voorman is er binnen de combinatie nog plaats voor meer partijen. De partijen tekenen op 11 maart een samenwerkingsovereenkomst. In de tussentijd bestaat de mogelijkheid voor andere partijen om zich bij de combinatie aan te sluiten, en moeten de onderhandelingen betreffende de positioneringen op DNA-, dr- en rr-niveau al rond zijn.
Mungra gaf ook aan dat de partij(combinatie) niet kapitaalkrachtig is en zaken heel anders zal aanpakken. ‘Wij willen in dit land een andere wind laten waaien. Ongeveer 40% van de kiezers heeft volgens de laatstgehouden peilingen geen mening. Wanneer 40% zweeft, dan betekent het dat zij uitkijken naar iets anders’, concludeert Mungra. De combinatie mikt op 15 zetels, maar zal naar zeggen van Mungra tevreden zijn met 7. De Combinatie zal in alle 10 districten kandidaten zetten. ‘Wij willen een totale verandering van de relatie tussen de burger en de staat. De democratie moet beter worden ingericht. Het lijkt nu op dictatuur. Wij willen een ander stelsel hebben’, uitte Mungra als focuspunten, die in een op een later tijdstip uit te brengen programma zal worden vervat.
John Nasibdar, demissionaire voorzitter van NS, leverde zijn kritiek op het beleid van de huidige regering. Een uitspraak van de kantonrechter om verkiezingen uit te schrijven, wordt tot op heden door Nasibdar naast zich neergelegd. De opmerking dat de NS ook deel is van de huidige regering, verdedigt Nasibdar met de stelling dat de samenwerking sinds 2012 al lam ligt. Over de kwestie dat Monorath en Lachman een samenwerking met Abop zijn aangegaan, wenste Nasibdar niets te zeggen. ‘Wie naar de Abop is gestapt, moet u aan de Abop zelf vragen, maar NS zit nu aan tafel. Het is alom bekend dat ik de voorzitter van NS ben’, aldus Nasibdar.
Kavish G.

error: Kopiëren mag niet!