Verdachte ontkent betrokkenheid bij beroving, verkrachting en doodslag te Nieuwe Grond

dblogoHet gruwelijk feit dat in het jaar 2006 in de nacht van Phagwa op 16 maart had voorgedaan aan de Nieuwe Grondweg stond maandag voor behandeling op de rol. Op die bewuste nacht beroofden criminelen het gezin aan de Nieuwe Grondweg. De vrouw des huizes werd daarbij verkracht in haar woning. Ook werd zij na de daad in haar onderbuik geschoten. Als gevolg waarvan zij is komen te overlijden. Ook haar man moest een schot op zijn lichaam incasseren. De dochter van dit gezin is ook slachtoffer geworden van verkrachting. Deze zaak had toen voor opschudding gezorgd in de samenleving. In deze zaak zijn in eerste instantie drie verdachten aangehouden. Zij zijn inmiddels veroordeeld door de kantonrechter en ook in hoger beroep is hun vonnis bevestigd. De politie heeft na bijkans 8 jaren de voortvluchtige verdachte Giovanni B. aangehouden. Men had zijn opsporing publiekelijk bekend gemaakt. De verdachte wist zich al die jaren buiten de arm van de politie te houden. Op de zitting verklaarde Giovanni doodleuk dat hij zijn foto in de krant en op de televisie had gezien, maar omdat zijn voornaam niet klopte heeft hij zich nimmer bij de politie aangemeld. Hij volhardde bij de rechter en bij de officier van justitie dat hij niets te maken heeft gehad met het gepleegde feit. De openbare aanklager Nirmala Maikoe hield de verdachte voor dat tenminste drie personen zijn naam hebben genoemd bij deze beroving, verkrachting en doodslagzaak. De verdachte blijft erbij dat hij zich niet schuldig heeft gemaakt aan enig strafbaar feit. Een van zijn comparanten die reeds veroordeeld is verklaarde zowel bij de politie als bij de rechter dat hij op de man zou hebben geschoten en de verdachte Giovanni op de vrouw. Volgens het proces-verbaal van de comparant blijkt dat deze verdachte zich niet schuldig heeft gemaakt aan de verkrachting, maal wel deel uitmaakte van de gepleegde beroving en de schietpartij. Deze verklaring is afgelegd door de veroordeelde Apai. Giovanni is tenminste door twee personen bij fotoconfrontatie positief herkend. Hij ontkende op de zitting dat hij meer bekend is als Mano. Hierop reageerde de vervolging dat naar haar mening de verdachte onvoldoende heeft kunnen weerleggen dat hij geen Mano is. Kantonrechter Maytrie Kuldipsing stelde de verdere behandeling uit naar 30 april. De openbare aanklager presenteert op die dag haar strafvoorstel en advocaat Raoul Lobo zal dan zijn pleidooi houden. Hangende het verder onderzoek blijft Giovanni achter slot en grendel.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!