OW-Brokopondo geactiveerd na jarenlange stilstand

dblogoMinister Rabin Parmessar van Openbare Werken heeft op zondag een werkbezoek gebracht aan Brokopondo. Tijdens dit bezoek stond centraal de heropstart van Openbare Werken Brokopondo. Na de binnenlandse oorlog heeft het ministerie geen afdeling meer gehad in dit district. De huidige werkzaamheden riepen erom dat OW-Brokopondo weer actief wordt.
‘Er is heel veel te doen in dit district op het gebied van infrastructuur, stadsverfraaiing, etc. Daarom is het belangrijk dat onze afdelingen van Openbare Werken weer actief worden hier’, zei minister Parmessar. Alle departementen waar het ministerie uit bestaat, te weten Openbaar Groen, Civieltechnische Werken en Bouwkundige Werken en Dienstverlening, zullen vertegenwoordigd zijn in Brokopondo. ‘Een afdeling opnieuw opstarten, vraagt om veel voorbereiding, maar in alle ressorten zullen kleine teams gestationeerd worden voor de uitvoering van het werk’, laat Parmessar weten. Het belang van OW in Brokopondo wordt erkend door de plaatselijke bevolking, die bovendien blij is dat het van de grond komt.
Vraagstukken die volgens de minister als eerste aangepakt zullen worden, zijn het milieu en het onderhoud van wegen. ‘De bewoners van Brokopondo zullen wij ook milieubewust maken, zodat zij ook een handje kunnen helpen hun omgeving schoon te houden.’ De minister bracht ook een bezoek aan het dorp Pokigron om de bewoners nader te informeren over de aanleg van het vliegveld. Op de locatie waar het vliegveld neergezet zal worden, kreeg de minister meer uitleg van aannemingsbedrijf S. Main Transport.

error: Kopiëren mag niet!