Touw Ngie Tjouw verkiest Brunswijk boven Somohardjo

2gordonDe voormalige Olympisch sporter en voorzitter was van de NPS Jongerenraad, Gordon Touw Ngie Tjouw, verkiest Abop-voorzitter en voormalige Jungle Commando-leider Ronnie Brunswijk mogelijk boven de voorzitter van de Pertjajah Luhur (PL), Paul Somohardjo. Hoewel Brunswijk een internationale verdachte is op de Interpol-lijst, verdachte is van een bankroof tijdens de Binnenlands Oorlog en zich talloze keren heeft misdragen tijdens voetbalwedstrijden, waarvoor hij ook veroordeeld is, blijkt de partij van Brunswijk mogelijk de ideale partij te zijn voor Touw Ngie Tjouw. Hij was gisteren niet bereikbaar voor commentaar.
Al in het prille begin toen de PL zich zou aansluiten bij de V7, de combinatie waar ook de NPS lid van is, zorgde dit ervoor dat Touw Ngie Tjouw afstand nam van zijn positie bij de groene partij. Naar zijn zeggen trad hij af vanwege principiële overwegingen. De PL-voorzitter zou volgens de jonge politicus de regering Venetiaan gechanteerd hebben en behoorlijk onder druk hebben gezet. Zowel de NPS als de PL behoorde tot de regeringscoalitie. Ook zou de PL-voorzitter geen goed verleden hebben, gelet op de malversaties met de uitgifte van percelen via het ministerie van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer.
Dagblad Suriname sprak ook met NPS-voorzitter Gregory Rusland. De afgelopen week heeft Touw Ngie Tjouw zijn lidmaatschap opgezegd middels een brief. De NPS-voorzitter zegt dat Touw Ngie Tjouw een hele periode niet actief was binnen de NPS. Toen hem om een uitleg werd gevraagd, gaf hij aan dat de samenwerking met de PL een obstakel voor hem was, terwijl hij al voor de samenwerking passief politiek gedrag vertoonde.

Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!