Succesvolle Sweet Indian Melodies met Indiase diaspora

Succesvolle Sweet Indian Melodies concert met Indiase Diaspora2
Succesvolle Sweet Indian Melodies concert met Indiase Diaspora.Afgelopen vrijdag vond in Theater Thalia met een volle zaal het concert van Sweet Indian Melodies Orchestra plaats. Het orkest werd geleid door Setish Bindraban. Tijdens dit Indiase diasporashow hebben topartiesten uit Suriname en Nederland hun talenten getoond waaronder Karin Baitali, Vishal Krul, Shaam Indalall, Shaya Soekhoe, Sachida Sewgobind, Fariz Barsatie, Viresh Oeditram, Indira Jadoenathmisier en Lal Ramphal. Het publiek ging helemaal los toen Sachida Sewgobind het lied “Dama Dam Mast Kalandar” zong en er kwam de vraag voor “once more”.
Shaya Soekhoe, die de titel van “Rising Star” heeft in Nederland, amuseerde het publiek met enkele nummers waaronder ook het lied “Tu jahaan jahaan rehega mera saaya saath hoga” Shaya is geboren in ons rijstdistrict Nickerie en opgegroeid in Paramaribo. De afgelopen dertien jaar heeft ze in Nederland gewoond. Het was haar eerste optreden met het Sweet Indian Melodies Orchestra en ook haar eerste in Suriname. Ze vond het geweldig om met het orkest te zingen en samen te werken.
Ook het Surinaamse opkomende talent Neelam Matadin bracht het lied “Yeh samaa samaa hai pyaar ka” ten gehore. Neelam is geboren in een muzikale familie en volgt al enkele jaren zang bij het Indiaas Cultureel Centrum (ICC). Zij werd gevraagd door Setish om een nummertje te doen. Voor haar was het een leuke ervaring om met het orkest te oefenen en samen te werken. Ze hoopt het in de toekomst weer te mogen ervaren. (Foto’s:Kevin Ngadimin)

error: Kopiëren mag niet!