Veel jonge kandidaten op lijsten Abop

dblogoLandelijk zal de Abop veel jongeren plaatsen op de kandidatenlijsten op verschillende kiesbare niveaus. ‘Als wij de stem van jongeren willen, dan is het goed dat zij een duidelijke weerspiegeling zien van zichzelf op de lijsten. Wij geloven dat jongeren en ouderen samen goed werk moeten doen om ons land op te bouwen’, zegt Stefanus Ligorie, jongerentopper van Abop. Hij wil voorlopig geen namen noemen, maar zegt dat er ‘mooie dingen gaan gebeuren’. Begin deze week heeft de partij structuur gebracht in de jongerenafdeling in het district Marowijne. In de omgeving van Moengo zijn aanspreekfiguren, focalpoints, samen met hun werkgroep voor elk dorp geïnstalleerd door Abop-voorzitter Ronnie Brunswijk.
Er zijn 150 jongeren officieel in werkgroepen ingedeeld. Dit gebeurde tijdens een speciale bijeenkomst met ruim 500 jongeren in het Ronnie Brunswijk Stadion. Het doel van deze dorpgroepen is dat zij huis aan huis propaganda voor de partij zullen voeren. Eerder zijn jongeren van Moengo geïnstalleerd. Volgens Ligorie is Albina zondag aan de beurt. Zij verwachten jongeren uit de verschillende nabij gelegen dorpen voor de installatie op Albina. ‘De bedoeling is om na Marowijne de andere districten aan te doen. Mogelijk is Coronie eerst aan de beurt. Uiterlijk eind maart moeten alle jongerenafdelingen van alle 10 kiesdistricten zijn gestructureerd, zodanig dat de verkiezingscampagne nog gerichter wordt gevoerd naar de verkiezingen toe’, zegt Ligorie. Het organiseren van de jongerenstructuur zal plaatsvinden afhankelijk van de cultuur en de samenleving van het desbetreffende district. Begin 2015 is er binnen de jongerenafdelingen een aanvang gemaakt met het structureren van de partij, zodanig dat met name de first-voters kunnen worden gewonnen voor de Abop.

error: Kopiëren mag niet!