“V7 moet alle 7 zetels van Wanica binnenhalen”

De VHP-voorzitter Chandrikapersad Santokhi geeft aan dat er nog 3 maanden rest voor de verkiezingen van 25 mei 2015 (foto: Ranjiv Sunderpersadlall)
De VHP-voorzitter Chandrikapersad Santokhi geeft aan dat er nog 3 maanden rest voor de verkiezingen van 25 mei 2015 (foto: Ranjiv Sunderpersadlall)
De Vooruitstrevende Hervormingspartij (VHP) heeft afgelopen dinsdag een buurtvergadering gehouden aan de Verlengde Tout Lui Fautweg. Deze buurtvergadering van de VHP werd bezocht door meer dan 200 mensen. Tout Lui Faut is een belangrijk gebied, omdat het op de grens is van de gebieden Lelydorp, Houttuin en De Nieuwe Grond. De vergadering werd geopend door Inder Gangabisoensingh. De eerste spreker, Mahendra Sunderpersadlall, van het ressortcoördinatieteam van Lelydorp, heeft het gehad over de financiële situatie van het land, vooral de schulden die Suriname zowel nationaal als internationaal heeft. Dokter Barkat Mohabali uit Koewarasan sprak over de huidige criminaliteit. Hij meent dat de politie geen macht heeft, omdat er geen beleid is vanuit het ministerie. Karan Anandbahadoer uit Dijkveld was de derde spreker en bracht de jongerenparticipatie te berde en hoe de jongeren met verkeerde informatie gevoed worden. De volgende spreker was Bholanath Narain uit de Saramaccapolder, die aangaf dat ambtenaren bedreigd worden met hun werk als zij niet voor de NDP stemmen.
De voorzitter van de VHP Gendercommissie, Rewtie Sietaram, heeft het gehad over onderwijs en de naschoolse opvang. Na Sietaram volgde Charles “Oom Challie” Pahlad, die geïntroduceerd werd met het lied “If corruptie no ben de, ai brada sang ede mi bo gwe” van Mohamed Ishaak. Oom Challie heeft het gehad over de corruptie van de regering Bouterse en over de “njan” bij de bouw van het beddenhuis in Wanica, dat eigenlijk een ziekenhuis moest worden. De laatste sprekers waren de DNA-leden van Wanica, Asiskumar Gajadien en Chandrikapersad Santokhi. Zij hadden het over het partijprogramma. Als elke aanwezige per dag een persoon overtuigt om op de V7 te stemmen, zal de combinatie uiteindelijk een overwinning kunnen behalen, meende Gajadien. Hij ziet een raciale haat in de samenleving. Partijvoorzitter Santokhi heeft aangegeven dat het partijprogramma al af is. De samenwerking moet ervoor zorgen dat de V7 uiteindelijk alle 7 zetels van het district Wanica binnenhaalt.
Sandeep Oemraw

error: Kopiëren mag niet!