Pahlad: ‘NDP’ers kunnen van Bosjebrug springen en ik volg als laatste’

Charles Pahlad te Tout Lui Faut (foto: Ranjiv Sunderpersadlall)
Charles Pahlad te Tout Lui Faut (foto: Ranjiv Sunderpersadlall)
Op een buurtvergadering van de VHP te Tout Lui Fautkanaalweg afgelopen dinsdagavond heeft Charles ‘Oom Challie’ Pahlad aangegeven dat NDP’ers van de Bosjebrug kunnen springen. ‘En ik volg als laatste’, gaf de ondersteuner van de VHP aan. Dit zei hij naar aanleiding van het feit dat er geen ziekenhuis meer komt in Wanica. ‘Dat skelet dat op Vredenburg Serie A staat, is een beddenhuis en geen ziekenhuis. Na een operatie zal je hier alleen verpleegd worden’, legde Pahlad uit. ‘Rond de verkiezingen van 2010 zei ik dat alle VHP’ers van de Bosjebrug konden springen. Dat was naar aanleiding van het feit dat ze niet geloofden dat er een ziekenhuis in Wanica zou komen.’
Pahlad zei dat hij sinds het aantreden van deze regering de president kenbaar heeft gemaakt dat een modern ziekenhuis in Wanica zijn droom was. Een ziekenhuis van 4 etages met alle actoren en operatiezalen en ook nog een platform waar een helikopter zou landen. ‘Dat was ook zo besproken met de Chinese regering, die dit project zou financieren’, gaf Pahlad aan. ‘Maar dit project liep steeds stagnaties op, omdat een ieder geld wilde maken. Plotseling was het hele kabinet makelaar geworden. Ik heb geregeld dat de ondernemer Sarwan Poenai 10 ha gratis gaf aan de Staat’, gaf Pahlad aan op de VHP-vergadering. ‘De Chinese regering heeft uiteindelijk de financieringskraan dichtgedraaid, omdat de Surinaamse regering het Chinees asfalteringsbedrijf Dalian niet meer kan betalen’, geeft Pahlad aan.
Om geen gezichtsverlies te lijden bij de Surinaamse gemeenschap, vooral die van Wanica, besloot men toen snel een openbare inschrijving te houden en de start van de bouw in eigen beheer te laten plaatsvinden. ‘Ik was hiervan niet eens op de hoogte. Ze hebben 4 ondernemers bijeen geroepen om een offerte in te dienen. Poenai diende ook in voor 31 miljoen. Rudisa schreef in voor 9 miljoen en kreeg het werk gegund’, geeft Pahlad de verdere ontwikkelingen aan. ‘Eind vorig jaar werd plotseling snel de fundering gestort van wat nu een beddenhuis zal worden. Na de storting van de fundering zijn we maanden verder en er is niets meer gebouwd’, geeft Pahlad aan. ‘Ik hoorde ook iemand uit Nickerie zeggen dat ik voor 30 miljoen had ingeschreven en het werk niet gegund had gekregen, daarom zou ik uit de NDP zijn gestapt. Wel, niets is waar hiervan. Niet ik, maar Poenai had ingeschreven voor ruim 30 miljoen. Dus zomaar beschuldigden ze mij.’

error: Kopiëren mag niet!