Robby Malhoe wordt lijsttrekker NDP Saramacca

Robby Malhoe
Robby Malhoe
Niet meer de dochter, maar Robby Malhoe zelf wordt de lijsttrekker van de NDP in Saramacca. ‘Drie jaren lang heb ik rustig mijn mond gehouden. Ik heb niemand iets gezegd’, zegt het gewezen assembleelid aan Dagblad Suriname over de turbulente periode die zijn partij in de afgelopen jaren heeft doorstaan in Saramacca. Volgens zijn bewering is het de partijleiding die hem heeft geplaatst als lijsttrekker. Hij wil verder niets meer daarover kwijt. Er wordt nog onderhandeld over de invulling van de tweede en de derde positie. ‘Maar het staat al vast dat op de tweede plaats een Javaanse dame komt en op de derde plaats een Inheemse heer.’ Over de invulling hiervan wordt nog druk beraadslaagd.
Hoewel Malhoe in 2010 bij de verkiezingen aangaf dat hij het parlementaire werk vaarwel zou zeggen, maakte hij na 2 jaren een politieke comeback in het district. Hij begon zich politiek actief te bewegen op het veld. Dit zette kwaad bloed bij de bestaande partijstructuren. Malhoe, die in 2010 afstand nam van DNA-kandidatuur, schoof Frits Moesafirhoesein toen voor als DNA-kandidaat. Er werd sterk campagne gevoerd in het district voor Moesafirhoesein. Hij werd gekozen, maar naderhand ging het niet de beste kant op met zijn gezondheid. Vanwege zijn gezondheidstoestand kon hij niet altijd aanwezig zijn in het parlement. Malhoe fungeerde vanaf 1987 tot 2010 als NDP-parlementariër in Saramacca. Hij is gedurende 5 verkiezingen gekozen als volksvertegenwoordiger en heeft dan ook 5 regeringstermijnen gefunctioneerd als assembleelid.
Diverse NDP’ers uit het district hebben hun ambities om als DNA-kandidaat voorgedragen te worden, niet onder stoelen en banken gestoken. Personen als Clifton Koorndijk, Aarti Vishnudath, Manodj Chitan en Radjen Jewlal komen in deze rij voor.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!