Gewapende overval te Meriam

dblogoZes zwaar gewapende criminelen hebben maandag een overval gepleegd in het Meriam-gebied te Langa Tabiki kilometer 80. Kenrick is één der slachtoffers en geeft Dagblad Suriname te kennen dat de daders allen gemaskerd en in het zwart waren gekleed. Zij hebben eerst een vrachtwagen die dieselolie transporteerde, overvallen. In de wagen zaten 3 personen. Zij werden naar een kamp gebracht. Van daaruit verplaatsten de rovers de slachtoffers naar een andere ruimte. De daders hebben volgens Kenrick 2 kampen overvallen en een winkelzaak. De winkelier heeft slagen van de daders moeten incasseren. Daar maakten zij geld in valuta en SRD buit. Ook werden opwaardeerkaarten meegenomen vanuit het kasregister. De klanten die in de winkel waren, moesten onder bedreiging plat gaan liggen. Ook van hun werden de waardevolle bezittingen meegenomen. Kenrick geeft aan dat hij zich bij een graafmachine bevond. Bij het zien van de situatie wist hij al dat het om rovers ging. Hij is toen snel in het bos gevlucht samen met een ander. Van daaruit zagen zij hoe de daders te werk gingen. Volgens de winkelier hebben de daders 60 gram ruw goud meegenomen. Na de daad vluchtten de rovers het bos in. Kenrick geeft aan dat enkele dagen terug 4 mannen getracht hadden hun goudkamp te overvallen. Echter mislukte de beroving, omdat de arbeiders tijdig alarm hadden geslagen. De goudzoekers geven aan dat de politie ter plekke is verschenen. “De politie is bang om in het bos een onderzoek te plegen”, zegt Kenrick aan Dagblad Suriname. Volgens de informant opereert deze groep bij verschillende overvallen. De daders zijn nog niet aangehouden. Het onderzoek in deze zaak duurt voort.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!