Betrouwbaarheid is kenmerk van Godvrezende staatsmannen

Betrouwbaarheid is kenmerk van Godvrezende staatsmannen.1Integere staatsmannen, die God vrezen, hebben altijd een betrouwbaar karakter. Zonder een dubbele agenda op na te houden, bieden zij onvoorwaardelijk hulp aan de medemens in nood. Zij gebruiken hun macht niet om burgers dingen te geven met de bedoeling iets terug te verwachten van de begunstigden. Integere leiders van een land zijn mannen en vrouwen van een stuk die betrouwbaar blijven in onder andere hun huwelijk, geloof, bedrijf of ministerspost. Dit zei dominee Orlando Bottenblij, afgelopen zaterdagavond tijdens een lezing met als thema: “Een Godvrezende Staatsman” voor belangstellenden in de Baptistengemeente Vrije Evangelisatie.
Gebaseerd op verschillende Bijbelteksten toonde Bottenblij aan dat de Godvrezende staatsman met zuivere motieven zijn werk moet doen op de post van staat. Hij mag ook geen mensen om de tuin leiden. Ook is hij zich ervan bewust dat God over zijn schouder heen ziet welke handelingen hij pleegt in het geheim en openbaar. “Daarom zal zijn spreken in geheim en openbaar altijd dienen om God te verheerlijken”, zegt Bottenblij. Mensen naar de mond praten, zoeken naar de eer van mensen en misbruik maken van zijn positie houdt de integer man ver van zich. Bottenblij zegt dat een Godvrezende christen persoon in feite zijn best moet doen om als burger van Gods Koninkrijk zijn weg te vinden als waardige burger van het land. “Een leider moet dienen. Vaak merken we dat de positie van een dienaar over het hoofd wordt gezien. Het is vaak geen post die wordt geambieerd. Maar de dienaar zal er juist zijn voor anderen, haalt niet alle voordeel naar zich toe maar zegent anderen”.

error: Kopiëren mag niet!