DRS installeert bestuur Brokopondo

afoto drs installatie“Wij zijn de partij die gelooft in duurzaamheid van Brokopondo. Wanneer je de rijkdommen van het land gebruikt, moet je gebruiken wat je nodig hebt. Het maakt niet uit waar van Suriname je woont of van welke etniciteit je bent, een ieder heeft recht op een goede en eerlijke behandeling”, aldus de voorzitter van de partij voor Duurzaam en Rechtvaardig Samenleven, Clifford Marica. “Als er naar de geschiedenis gekeken wordt, komen Surinamers uit alle delen van de wereld. Zo heb je groepen uit India, Indonesië en de Indianen die al hier waren en wij komen uit Afrika”, aldus Marica tegen de aanwezigen. Alle rassen zijn vertegenwoordigd in Suriname. “Om problemen met elkaar te voorkomen, moet ervoor gezorgd worden dat alles in het land goed geregeld wordt als we elkaar willen begrijpen. DRS staat voor een nieuwe denk- en werkwijze.” Het bestuur van Wanica is al geïnstalleerd, eveneens van Paramaribo. “Nu zijn we hier in Brokopondo, het derde district waar wij een bestuur installeren.” Na de eerste speech van de partijvoorzitter ging men over tot de installatie van de bestuursleden te Brokopondo. Deze zijn voorzitter Frank Pansa, ondervoorzitter Annie Paulus, secretaris Robert Bernata, penningmeester Rudolf Pansa, Gracia Wens, Wilkens Maabo en Iken Pansa. De partij wil zich sterk maken voor de landbouw in Brokopondo. Er zullen voorstellen komen die de rijstteelt in dit district stimuleren. De voorzitter sprak ook over de goudsector. Marica stelt dat er genoeg technologieën zijn om goud op een natuurvriendelijke manier te ontginnen. Technologieën waarbij kwik niet gebruikt wordt. Verder geeft de partijvoorzitter aan dat er een budget vrijgesteld moet worden, waaruit alle zaken of uitdagingen met betrekking tot de districten aangepakt kunnen worden.
“De partij voor Duurzaam en Rechtvaardig Samenleven (DRS) is de nieuwe naam van de Progressieve Surinaamse Volkspartij (PSV) en markeert de ontmoeting en het samengaan met een groep politici onder leiding van Clifford Marica. De PSV werd op 25 augustus 1946 opgericht door de eerwaarde pater J. Weidman. Op 25 augustus 2014 onderging zij de naamsverandering tot DRS. Het was de leiding van de PSV al enige tijd duidelijk dat de partij in haar oude vorm de jongere generaties niet meer aansprak. Hoe goed haar boodschap ook was, het vond geen weerklank bij de jongeren. Het werd dus tijd voor een nieuwe uitstraling; een nieuw imago van de partij. Zij kwam in contact met de groep van Clifford Marica, een jonge politieke beweging die op zoek was naar een manier om haar kennis en kunde in te zetten voor de opbouw van ons land, zonder weer de zoveelste politieke partij te moeten oprichten. PSV en de groep Marica vonden bij elkaar waar elk van hen naar op zoek was. Zo ontstond de symbiose tussen de oudste politieke partij van Suriname en een jonge politieke beweging. Zij besloten samen verder te gaan onder de naam DRS.”
De partij heeft tot doel de ontwikkeling van Suriname op duurzame en rechtvaardige wijze te bevorderen teneinde elke burger, van de huidige en toekomstige generaties, in staat te stellen op eigen kracht en in samenwerking met anderen welvaart en welzijn te genereren.

error: Kopiëren mag niet!