Randjietsingh: “Een natrap geven gaat ons niet helpen”

Randjietsingh (2).1“Een natrap geven gaat ons niet helpen, dus roepen wij de regering op om zo snel mogelijk maatregelen te treffen zodat dit zich niet meer voordoet”, zegt parlementariër tevens fractieleider van het NF, Radjkoemar Randjietsingh, met betrekking tot Weg naar Zee. Er is een nationale rampencommissie in het leven geroepen. “De regering moet hier dus inkomen. De regering kan haar nalatigheid goed maken door inderdaad te bieden wat de mensen nodig hebben. Er moet gelet worden op hun gezondheid, op hun sociale contacten en op hun productiearealen die eventueel beïnvloed zijn. De regering moet dus nu een structureel plan opwerpen”, meent de parlementariër.
“Ik heb begrepen dat de mensen eerste hulp is geboden. Maar ik vind dat de president zelf gezien heeft dat deze schade door de nalatigheid van deze regering is ontstaan. We verwijten niet, maar ze hadden in ieder geval beter kunnen opletten. De natuur doet haar werk. De hoogte van de waterstand van de zee is al van te voren bepaald, dus je weet wanneer er springvloed zal zijn. Je hebt deskundigen op het ministerie die kennis hebben van de status van de hulpdam die daar gebouwd is. Dat betekent dat je conclusies moest kunnen trekken dat er inderdaad hard gewerkt moest worden.”
De aanzet om een nieuwe dijk te bouwen is volgens Randjietsingh door de vorige regering al gegeven, maar door nalatigheid van deze regering is de zaak achter gebleven. De regering moet de consequenties daarvan nu wel erkennen. “Particulieren kunnen misschien een flesje water of eten brengen, maar het vraagstuk is veel groter dan wij ons realiseren. De president moet niet daar naar toe gaan en kijken, maar vaststellen dat er een noodsituatie is en ingrijpen. De regering zit al 5 jaar, dus je weet wat de situatie is. Dit is een acuut geval met betrekking tot klimaatsverandering. Dit geeft aan hoe gevoelig Suriname is voor zulke zaken. Dat betekent dat er veel meer aandacht moet worden besteed aan dit soort zaken”, aldus Randjietsingh.
Kavish G.

error: Kopiëren mag niet!