Jogi: “Parmessar moet de eer aan zichzelf houden en bedanken”

Jogi (4).1VHP-parlementariër Mahinder Jogi vindt dat de minister van Openbare Werken, Rabin Parmessar, de eer aan zichzelf moet houden en moet bedanken als minister. Dit zegt hij naar aanleiding van de dambreuk te Weg naar Zee, waarbij gezinnen geëvacueerd moesten worden. Gisteren hebben president Desi Bouterse en Parmessar het rampgebied bezocht om de bewoners die schade hebben geleden, een hart onder de riem te steken. Vanuit de zijde van de regering wordt er gezocht naar noodoplossingen. Jogi vindt dat er gespeeld wordt met de emoties van de mensen. “Tijdens de Nieuw Front-regering is er reeds een studie gemaakt over de ontwatering van Paramaribo en het gebied rond Pomona. Er zou een dijk worden gebouwd te Weg naar Zee, maar deze regering heeft de plannen niet verder uitgevoerd, zoals dat gedaan hoorde te worden. Hetzelfde is ook gebeurd bij de bouw van de dijk in Commewijne, waarbij middelen zijn weggehaald en een dijk te Waterkant is neergezet.” Hij voegt eraan toe dat Parmessar tijdens zijn parlementariërschap diverse bezoeken heeft gebracht aan de bewoners van Weg naar Zee waar hem werd gezegd dat de bouw van de dijk een must was. “In 2010 heeft hij zelfs een tv-programma hierover gemaakt en zat hij in diverse delegaties om een oplossing te vinden voor dit probleem. Tot op heden heeft de minister niets kunnen doen voor deze mensen. Enkele maanden terug heeft Parmessar bezoeken gebracht aan dit gebied en toch heeft hij nooit stappen ondernomen en vandaag doet hij alsof hij het meent met de mensen.”
Jogi vindt dat er miljoenen euro’s worden vrijgemaakt voor megaprojecten die mislukken, maar er nog geen aanstalten zijn gemaakt om een dijk te bouwen te Weg naar Zee, terwijl de vorige regering het voorwerk reeds had gedaan. “Nu kan er niet eens gebruik worden gemaakt van het crematieoord en deze mensen komen daar hun emoties tonen. Waar is hun fatsoen?” De VHP’er zegt dat Bouterse wel veel verhalen vertelt over de voedselschuur, maar als het aankomt op daden is hij allesbehalve landbouwvriendelijk. “Weg naar Zee staat bekend als een agrarisch gebied. Bouterse heeft ook vrienden in dit gebied. Hij heeft nooit werk gemaakt van het probleem te Weg naar Zee en vandaag hangt hij de Sinterklaas uit te Weg naar Zee. Parmessar moet het fatsoen opbrengen om zijn portefeuille ter beschikking te stellen, want hij heeft gefaald als minister”, aldus Jogi.

error: Kopiëren mag niet!