Doekhie: “Ramdien heeft reptielen mentaliteit”

dblogoHet is MC/NDP assembleelid Rashied Doekhie de laatste tijd opgevallen is dat ex-NDP’er nu VHP’er Hariette Ramdin een campagne aan het voeren is waarin zij aandacht vraagt voor meer vrouwen in de politiek. Volgens Doekhie wordt het onderwerp van ‘meer vrouwen in de politie’ bewust door de politica gebruikt om zichzelf op de DNA- kandidatenlijst van de V7 te plaatsen. “Dit soort dingen beschrijf je in de psychologie als een reptielen mentaliteit. Wan sneki!”, stelt de parlementariër. Ramdien weet dat ze niet op de lijst in Nickerie geplaatst zal worden en probeert op allerlei manieren toch nog een boro te zoeken.
“De weg naar een eerlijke en democratische gelijkheid tussen mannen en vrouwen, vooral in het parlement, is duidelijk nog een behoorlijk lange weg”, zei Ramdien eerder aan deze krant. Vrouwen zijn nog steeds binnen de politiek sterk ondervertegenwoordigd. Wat moet gebeuren, is dat de politiek op een eerlijke en rechtvaardige wijze de ervaringen, talenten, kennis en inzichten van de vrouwen in gelijke mate met die van de mannen mee moeten laten wegen bij beslissingen, zowel in de politiek als het openbaar bestuur. Men moet vooral niet terughoudend zijn om vrouwelijke potentiële kandidaten te ondersteunen door ze op verkiesbare plaatsen te zetten”,
Doekhie illustreert een voorbeeld waarbij de sapakara eieren wil opeten, maar eerst de kip probeert te misleiden. Zo kan de reptiel gemakkelijk de eieren tot zijn prooi maken. De kandidatenlijst zou hier dan het ‘verse ei’ zijn. “De vrouwen in het rijstdistrict zijn ook geschrokken toen Ramdin opeens over vrouwenrechten kwam praten, terwijl zij dat nooit eerder heeft gedaan”, aldus de NDP’er.
Doekhie weet zeker dat Ramdin geen plek op de lijst van de V7 heeft gevonden, omdat zij de onbelangrijke groep binnen de oranje partij is. Volgens hem zijn er voldoende vrouwen in Nickerie die op de politieke lijsten worden geplaatst.
FR

error: Kopiëren mag niet!