NPS heeft 6 plaatsen in Paramaribo op V7- DNA kandidatenlijst

dblogoDe Nationale Partij Suriname (NPS) heeft 15 plaatsen op de V7- DNA kandidatenlijst weten te bemachtigen. Dat maakte voorzitter Gregory Rusland bekend tijdens het partijcongres van NPS afgelopen zondag. Bij de onderhandelingen heeft men voornamelijk gewerkt met het verkiezingsresultaat van 2010.
In Paramaribo mag de NPS zes plaatsen op de lijst invullen. In de overige 9 districten mag de partij steeds één persoon per district kandideren. Opmerkelijk is dat de NPS in drie districten de kandidatenlijst mag gaan trekken. Het gaat in deze om de districten Paramaribo, Coronie en Para. In de onderstaande tabel wordt aangegeven welke posities de partij in de diverse districten mag innemen. Van de 51 posities mogen 13 ingevuld worden door de VHP, 10 door de PL, 2 door DA91, 3 door de SPA en 8 door de BEP.
Op RR niveau mag de NPS 191 posities invullen en op DR niveau 27 posities. Rusland ging tijdens het congres ook kort in op de gesprekken die zijn gevoerd met de SPA voor wat betreft positie nummer 8 in Paramaribo. De NPS is van mening dat die positie de partij toebehoort. De SPA maakte bekend dat zij hun voorzitter, Guno Castelen, wilden kandideren in Paramaribo. Volgens Rusland heeft Castelen daadwerkelijk een bijdrage geleverd in De Nationale Assemblee en op basis van die redenen is besloten om plek 8 af te staan aan de SPA.
Genaro Alpin

error: Kopiëren mag niet!